SHOPPING ESPECIAL TORNADA AL COL·LE Compres patrocinades Aquestes ofertes han sigut seleccionades per un equip d'El Periódico de forma independent, partint del seu criteri i experiència. El Periódico obté una comissió de les vendes a partir dels enllaços d'aquesta pàgina. Tots els preus de compra inclosos en aquest article estan actualitzats.

Digues-me que estudies i et diré quin portàtil per a la uni necessites

La qualitat i la durada de la bateria són les dues qualitats més importants a tenir en compte al comprar un ordinador portàtil per a estudiants de totes les edats.

Digues-me que estudies i et diré quin portàtil per a la uni necessites
8
Es llegeix en minuts

És imprescindible en aquesta època que els estudiants utilitzin portàtils per a la universitat. Però, amb tantes opcions i preus, pot ser tot un treball d’investigació saber quin comprar. Per això hem elaborat una llista amb els millors portàtils segons la carrera que es cursi.

La qualitat i la durada de la bateria són les dues qualitats més importants a tenir en compte al comprar un ordinador portàtil per a estudiants de totes les edats.

Però hi ha milers d’opcions per triar i analitzar-les una a una és tan difícil com ajudar-los a fer els deures de matemàtiques.

Consells ràpids

Si tenim pressa per comprar un ordinador portàtil, aquestes són les característiques més importants que hem de considerar:

  • Les pantalles de 12.5 a 14 polzades ofereixen un equilibri entre usabilitat i portabilitat. Les pantalles més grans estan bé si no viatgem gaire amb el portàtil i els models més petits són ideals per a nens, com les tauletes, per exemple.
  • Per menys de 700 euros podem trobar les següents especificacions: Processador Core i3, 4 GB de memòria RAM i 1 TB d’emmagatzematge.
  • Més de vuit hores de durada de la bateria és ideal si utilitzem el portàtil sobre la marxa.
  • Considerar un portàtil 2 en 1 si volem utilitzar-lo com a tauleta. Si no, un portàtil amb tapa estàndard pot ser la millor opció.
  • Els Chromebook són bons per als nens i per fer poques tasques. Els portàtils amb Windows i els Macbooks ofereixen una gran quantitat de funcionalitats. La tria de la plataforma és qüestió de gust personal.


El més barat: Lenovo Chromebook Duet

COMPRAR A AMAZON PER 318,00€

Aquest Chromebook de Lenovo de 10 polzades permet utilitzar-lo com a portàtil complet, amb teclat i ‘trackpad’, i com a tauleta per prendre apunts, llegir i fins i tot veure vídeos a YouTube, com si fos una tele, mentre estudies a casa. És una alternativa a l’iPad una mica més barata.

  • Avantatges: lleuger, convertible en tauleta.

  • Inconvenients: teclat en alemany i sense disc dur.

El millor ordinador per a estudiants creatius: Macbook Pro 16

COMPRAR A AMAZON PER 1.999,00€

El MacBook Pro de 16 polzades és el millor portàtil que hem provat per a tasques creatives. La seva pantalla, teclat i rendiment han millorat considerablement i han eliminat la majoria dels defectes que presentaven les versions anteriors d’aquesta sèrie d’Apple. És bastant car, però si necessites un portàtil per realitzar tasques multimèdia, no hi ha més bona opció que aquest MacBook Pro. Un dels més valorats del mercat.

  • Avantatges: gran potència, bona mida.

  • Inconvenients: és car i Apple va anunciar el seu canvi d’Intel als seus xips amb ARM.

El portàtil per a universitaris 2 en 1 més potent i més lleuger: Microsoft Surface Pro 7

COMPRAR A AMAZON PER 751,72€

Aquest 2 en 1 de Microsoft és un dels millors portàtils del mercat. El Surface Pro 7 ho té tot: és supercòmode d’utilitzar i la nova versió té canvis significatius, com un port USB C i la nova família de processadors Intel de desena generació. Una gran elecció per a aquells que busquen una màquina flexible que funcioni tant com a portàtil com a tauleta.

  • Avantatges: funcionen totes les aplicacions de Windows 10, molt bona connectivitat i qualitat.

  • Inconvenients: tots els accessoris són cars i no estan inclosos.

Mida perfecta dels portàtils per a la universitat

Per als de ciències: ASUS ZenBook 13 UX325EA-KG407T

COMPRAR A AMAZON PER 749,00€

Per fer càlculs i investigació necessitem un portàtil sòlid com l’ASUS ZenBook 13. Està disponible amb les últimes generacions de processadors Intel Core i AMD Ryzen, amb 8 GB de RAM i 512 GB d’emmagatzematge sòlid SSD. És un portàtil lleuger i potent amb una bateria de llarga durada.

Té un bon acabat i ofereix un rendiment diari sense problemes: l’Asus ZenBook 13 és un somni. El valor que obtindràs de l’Screenpad, el ‘trackpad’ amb pantalla d’Asus, depèn en gran mesura dels teus hàbits de treball.

  • Avantatges: pots triar la tecnologia de processador, té molta potència i bon disseny.

  • Inconvenients: un ‘trackpad’ peculiar.

El millor per a enginyers i estudiants d’arquitectura: Lenovo Ideapad

COMPRAR A AMAZON PER 1.029,00€

Aquest Ideapad ve amb una targeta gràfica NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB GDDR5, processador Intel Core i7 9750H, 8 GB de RAM i un disc dur SSD de 512 GB. No inclou sistema operatiu, de manera que és una mica més econòmic i permet que l’usuari pugui triar el sistema operatiu que vulgui (Windows 10 o una distribució de Linux).

El millor ordinador portàtil per a un estudiant de negocis: HP Pavilion Aero 13-be0006ns

COMPRAR A AMAZON PER 999,99€

Aquest portàtil d’HP és una opció moderna, lleugera i amb bon rendiment. Amb el seu processador d’última generació Intel Core i5, 8 GB de RAM, 512 GB de disc dur SSD i una pantalla tàctil de 13,3 polzades que pots plegar per convertir-la en una tablet o per fer presentacions. És un dels millors portàtils per a estudiants de negoci que només necessiten el navegador, aplicacions d’ofimàtica i poc més.

El millor portàtil per a estudiants de medicina: Acer Aspire 3

COMPRAR A AMAZON PER 279,00€

El portàtil Acer Aspire 3 de vuitena generació sembla que ofereix bastant pel preu que té, bastant reduït. Té una bona mida de 15,6 polzades, Windows 10, pantalla Full HD i xips Intel Core i3. No són males característiques per a un portàtil econòmic. És una opció que val la pena considerar per a estudiants i famílies amb un pressupost limitat.

El millor per a estudiants de dret: Microsoft Surface Go 2

COMPRAR A AMAZON PER 528,82€

El Surface Go 2 sembla un dispositiu prometedor amb un clar potencial per ser una de les millors tauletes del mercat i l’alternativa als iPad d’Apple. Si es combina amb la coberta-teclat, fins i tot pot oferir alguns dels beneficis d’un ‘ultrabook’ econòmic.

Pendrives: ¡molt necessaris en la universitat!

Les memòries USB s’han convertit en un company de viatge imprescindible ara que hem de guardar vídeos, fotografies, presentacions, documents o dades d’interès a l’ordinador o al portàtil i portar-los a sobre per imprimir, copiar o reproduir en altres dispositius.

Ja sigui per guardar els documents o per utilitzar-lo com a disc d’arrencada, una memòria USB és el que necessites. Pendrive de 8 GB, de 16 i 32. ¿T’atreveixes amb un pendrive de 64 GB?

¿Què necessitem en una memòria USB?

Memòria Flaix USB 3.0 SanDisk Ultra Flair de 128 GB

COMPRAR A AMAZON PER 16,99€

Aquest potent i ràpid USB 3.0 té una bona capacitat d’emmagatzematge de fins a 184 GB que ens permetrà guardar sense problemes arxius de dades, vídeos i fotografies d’alta qualitat.

Ofereix una velocitat de lectura bastant ràpida, de 150 Mbps, que permet transferir una pel·lícula completa en aproximadament 30 segons. És compatible amb ports USB 2.0 i 3.0.

Un factor a tenir en compte en la nostra decisió de compra és la marca, que és referent en el sector i que ens donarà solucions afegides i suport en cas necessari.

Kingston DT100G3/32GB

COMPRAR A AMAZON PER 10,99€

Aquest dispositiu USB 3.0 disposa d’una capacitat d’emmagatzematge  de 32Gb, amb unes velocitats de transferència de 100 Mbps lectura i 10 Mbps escriptura.

Pot copiar 300 imatges o cançons de 4 MB en aproximadament 25 segons, o una pel·lícula en HD 1080 de 12 GB en aproximadament 6 minuts.

És compatible amb ports 2.0, tot i que el més recomanable per treure el màxim partit a la seva velocitat és treballar amb ports USB 3.0.

Ofereix capacitats d’emmagatzematge de 8 a 128 GB. Un disseny elegant en color negre amb tapa lliscant. Cal tenir en compte que és un USB una mica ample: un inconvenient si l’hem de fer servir en un port que estigui al costat d’un altre USB.

Les impressores, un altre imprescindible per estalviar en la tornada a les aules

A l’hora de comprar una nova impressora hi ha més factors a analitzar. És important saber la qualitat d’impressió, si tenen connexió wifi, si imprimeixen amb qualitat fotogràfica o si disposen de pantalla per fotocopiar sense necessitat d’encendre l’ordinador.

Canon PIXMA MX475

COMPRAR A AMAZON PER 481,25€

Les impressores Canon Pixma fa temps que són un gran referent de les impressores multifunció amb connexió wifi. Amb aquest model, el MX475, la marca arriba a les llars amb qualitats d’una gran impressora d’oficina, però de mida reduïda.

Un dels grans avantatges d’aquest model és el sistema de càrrega de paper per la part superior. L’alimentador automàtic de documents té una capacitat de fins a 30 fulls i permet que l’escaneig, còpia o enviament per fax de documents de gran mida sigui més fàcil i ràpid.

La qualitat d’impressió és molt alta, 4800 x 1200 punts per polzada, de manera que ofereix acabats gairebé professionals. Admet cartutxos de tinta XL, que redueixen el cost d’impressió alhora que retarden el molest moment de canviar-los. Aquests cartutxos extragrans poden oferir fins a un 50% d’estalvi per pàgina en comparació amb els seus equivalents estàndard.

Brother MFCJ1010DW

COMPRAR A AMAZON PER 166,76€

La impressora Brother MFCJ1010DW té una safata amb capacitat de 100 fulls a més d’una ranura manual. En el cas dels fulls de qualitat fotogràfica, és de 20 unitats. Aquesta capacitat permet que no ens haguem de preocupar d’anar posant paper a la impressora cada vegada que vulguem imprimir.

Notícies relacionades

Brother ha aconseguit dotar aquesta impressora multifunció amb una qualitat que pot arribar a 6000 x 1200 píxels quan s’utilitza paper fotogràfic. Un dels inconvenients d’aquesta impressora és que quan s’imprimeixen fotos de molta qualitat té un elevat consum de tinta.

Un dels grans avantatges d’aquest model és la impressió automàtica a doble cara. Aquest mètode d’impressió suposa un gran estalvi de paper i d’espai a l’hora d’emmagatzemar documents impresos.

Temes:

Nou curs