La crítica de Monegal: El Toni té un infart: el seu pare i la seva dona voten Aznar

La crítica de Monegal: El Toni té un infart: el seu pare i la seva dona voten Aznar
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Calamitós moment per a Toni Alcántara (‘Cuéntame...’ TVE1). Estan ara al 1996. Eleccions generals. I resulta que Antonio, el seu pare, votarà Aznar. L’àvia Herminia, també. I la seva dona, la Deborah, s’ha afiliat en secret al Partit Popular. ¡Ahhh!

Notícies relacionades

La tragèdia del Toni és gran. Deambula pel capítol com un ser desorientat i molt desgraciat. El Toni ha sigut nomenat cap de la campanya de Felipe González. El programa ens adverteix, en to fúnebre: «El Govern de Felipe s’esllangueix. Clima d’esgotament. Crisi econòmica, corrupció, i ETA, que continua matant». I el Toni s’entrevista amb l’enviat d’Aznar (una imitació de Miguel Ángel Rodríguez, el poderós MAR) per pactar el debat televisat. I MAR, que ja sap que Aznar guanyarà, li deixa anar: «El debat a la tele no ens interessa. Ja hem guanyat el centre. Els indecisos també són nostres. I ens sobra munició: la X dels Gal, Roldán, Mariano Rubio…». ¡Ahh! Som als últims capítols de la història de Cuéntame…, i aquesta sèrie se’n va accentuant la derrota socialista. Dipositen sobre el cos del Toni tot el daltabaix. Fins i tot ens esgarrifen fent-li tenir un infart. Mai sabrem com retrataria Cuéntame… l’època d’Aznar, i els seus ministres principals: Rato, Cascos, Rajoy, Esperanza Aguirre, Zaplana, Montoro, Trillo, Camps… Hi ha qui sospita que, precisament per això, aquesta sèrie no continuarà. 

BIGOTE.– Arrenca nova temporada de ‘Viajando con Chester’ (Cuatro). Risto Mejide ha intentat assegurar-se audiència asseient Bigote Arrocet al seu sofà. Ha començat parlant de la seva infància. Pinzellades de la seva infantesa, tan llunyana. Va durar poc aquest tram. Era per dissimular. Del que es tractava era que parlés de María Teresa Campos. Va assegurar que no s’ha emportat ni un duro d’aquesta relació: «Al contrari. Jo li vaig deixar diners a ella. També a Terelu. I vaig aconseguir feina al marit de la Carmen. I a la seva filla. Mai em vaig acomiadar de Teresita per Whatsapp. ¿Per què mai han ensenyat aquest WhatsApp? ¡Perquè no existeix! I no vaig anar al seu funeral perquè estava de viatge». No sabria dir-los quant de tot això és exacte. Però una cosa sabem, i Arrocet el primer: que si no parla de María Teresa Campos, la tele no el truca. Arrocet, sense Campos, no interessa a ningú.