Les 10 sèries que no et pots perdre aquest setembre
12
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’inici de curs després de les vacances ve amb una allau d’estrenes de sèries per a tots els gustos. Com el ‘western’ urbà ‘Justified: la ciudad salvaje’ (Disney+), l’esperada ficció sobre ‘el crim de la Guàrdia Urbana’; ‘El cuerpo en llamas’ (Netflix), la minisèrie de terror ‘The changeling’ (Apple+) ola preqüela de ‘John Wick’ ‘The continental’ (Amazon Prime Video).

JUSTIFIED: CIUDAD SALVAJE


Dia 6. Disney+

Vuit anys després del final de ‘Justified’, addictiu ‘western’ urbà guanyador de dos premis Emmy i nominat a vuit més, l’adaptació de la novel·la d’Elmore Leonard ‘City primeval: High noon in Detroit’ torna en forma de minisèrie de vuit episodis. L’actor Timothy Olyphant es torna a ficar en el paper de Raylan Givens, un agutzil una mica tallat a l’antiga que abandona Kentucky i la seva vida a Miami. Ara compagina la seva feina amb el seu paper de pare d’una adolescent de 14 anys, paper que interpreta la mateixa filla de l’actor, Vivian. Una trobada l’envia a Detroit. Allà es creua amb Clement Mansell (a Boyd Holbrook), més conegut com a ‘the Oklahoma wildman’, un sociòpata violent que vol tornar a fer-ho. Givens s’haurà d’enfrontar a ell i a la seva formidable advocada.


EL CUERPO EN LLAMAS

Dia 8. Netflix

Sèrie basada en un fet real, el ‘crim de la Guàrdia Urbana’, que va ser tractat en el programa de ‘true crime’ de Carles Porta ‘Crims’ ( es pot veure a la web de TV-3 i a Movistar Plus+). Un cotxe apareix calcinat amb un cadàver dins que resulta ser un agent de la Guàrdia Urbana. Estirant el fil es descobreix una xarxa de relacions tòxiques, enganys, violència i escàndols sexuals. Úrsula Corberó dona vida a Rosa Peral, l’agent, i Quim Gutiérrez, a l’Albert, l’amant còmplice del crim. El Pedro, l’assassinat, l’interpreta José Manuel Poga (el sàdic Gandia a ‘La casa de papel’). Aquest mateix dia la plataforma estrena ‘Las cintas de Rosa Peral’, un documental que recull l’entrevista amb la condemnada.

 

LOS ARTISTAS: PRIMEROS TRAZOS


Dia 8. Amazon Prime Video

La primera sèrie creada per l’escriptora María Dueñas com a tal (no és una adaptació d’una de les seves novel·les) és una barreja de comèdia, drama i ‘thriller’ que protagonitzen dos joves i atractius estafadors d’obres d’art, el Yago i la Cata, a qui donen vida l’actor espanyol Maxi Iglesias i la mexicana Ximena Romo. Ell pertany a una família d’antiquaris amb problemes econòmics i ella és una llicenciada en art que necessita diners amb urgència. Quan es coneixen decideixen aprofitar les seves habilitats per treure diners a milionaris inexperts col·locant-los obres d’art falses. En el repartiment hi figuren també Abel Folk, Francesc Garrido, Ana María Vidal i Carlos Santos.

THE CHANGELING


Dia 8. Apple TV+ 

Espectacular nova minisèrie de terror composta per vuit episodis basada en el cèlebre ‘best-seller’ homònim de Victor LaValle, que la plataforma presenta com una història de terror, una faula sobre la paternitat i una odissea perillosa a través de la ciutat de Nova York. Apollo Kagwa és un comerciant de llibres rars. I un pare i marit feliç fins que la dona i el fill petit, Brian, desapareixen sense deixar rastre. A partir d’aquí se submergirà en un laberint de culpabilitat i violència que discorre per boscos embruixats i pantans enverinats. Completen el repartiment Clark Backo, Adina Porter, Samuel T. Herring, Alexis Louder, Jared Abrahamson i l’estrella convidada especial Malcolm Barrett. 

 

ENTRE TIERRAS


Dia 10. Atresplayer 

Atresplayer estrena la sèrie ‘Entre tierras’, que més endavant s’emetrà en obert a Antena 3. Es tracta d’un drama emocional ambientat a l’Espanya dels anys 60 que protagonitza la María, una dona andalusa que cuida la família des que va morir el seu pare, una heroïna anònima capaç de deixar enrere els seus propis somnis i abandonar les aspiracions per sacrificar-se per la família, ja que accepta casar-se amb un terratinent manxec que arriba al poble buscant dona per assegurar el futur de la seva mare i els seus germans. A la María li dona vida l’actriu de ‘Si lo hubiera sabido’ Megan Montaner. Al seu costat, Unax Ugalde i Juanjo Puigcorbé.

.

BEYOND PARADISE


Dia 10. Cosmo. Estrena 22.00.

Humphrey Goodman (Kris Marshal), un dels tres detectius de la longeva sèrie ‘Crimen en el paraíso’, protagonitza ara la seva pròpia sèrie. A ‘Beyond paradise’, ‘spin-off’ en el qual l’eixelebrat inspector, que va ser cap de la comissaria de Saint-Marie entre el 2014 i el 2017, i la seva promesa Martha Lloyd comencen una nova vida al fictici poble natal d’ella, on ell ocuparà una vacant d’inspector en cap. Però hauran de lidiar amb la rígida mare de Martha i un atractiu exnòvio de la jove. Com en la seva predecessora, la clau de l’èxit és l’equilibri entre investigació policial, humor i relat de les vides dels personatges. Tot i que aquí hi haurà menys crims.

LA OTRA CHICA NEGRA

Dia 13. Disney+

‘Thriller' psicològic que adapta la novel·la homònima de Zakiya Dalila Harris protagonitzat per la noia negra Nella Rogers (Sinclair Daniel), una assistent editorial en una empresa novaiorquesa que ho passa realment malament a la feina perquè se sent manipulada i marginada per ser l’única empleada negra. L’arribada d’una altra noia amb el mateix color de pell, Hazel-May McCall (Ashleigh Murray), li produeix una gran alegria. Ja no estarà sola. Però aviat descobrirà que no hi trobarà la complicitat esperada, sinó tot el contrari. Començarà a sentir-se perseguida i amenaçada i a veure coses sinistres que la faran dubtar de la seva salut mental.

.

WOLF

Dia 14. HBO Max

Thriller’ trepidant i enrevessat basat en una novel·la homònima de Mo Hayder. S’hi mostra com en una casa aïllada un psicòpata manté retinguda una família adinerada i la sotmet a cruels jocs mentals. De descobrir què està passant allà dins se n’ocuparà el policia DI Jack Caffery (Ukweli Roach) i el periodista Honey (Sacha Dhawan), que s’unirà a la investigació. Caferry amaga un trauma: es culpa del segrest del seu germà de 10 anys als anys 90 per part d’un veí, que va acabar amb la vida del petit. I com que l’assassí continua solt, està obsessionat a caçar-lo. Les dues històries entren en col·lisió en una carrera contra el temps que deixa sense respir.


THE CONTINENTAL

Dia 22. Amazon Prime Video

Una de les sagues d’acció més populars, ‘John Wick’, protagonitzada pel sicari de mateix nom (Keanu Reeves), expandeix el seu univers –una cosa que ja va fer amb l’‘spin-off’ ‘Ballerina’, protagonitzat per Ana de Armas–, amb l’estrena de la preqüela ‘The continental’, en la qual es torna al passat, concretament al Nova York dels anys 70, on trobarem els joves Winston Scott (Colin Woodell), el gerent de l’hotel, i Charon (Ayomide Adegun), el seu futur segon al comandament. Winston haurà de lluitar per agafar el control del mític establiment que serveix de trobada per als criminals més perillosos del món. En la sèrie també hi intervé Mel Gibson, en el paper de Cormac.

BLUE LIGHTS

Dia 29. Movistar Plus+

Aclamada sèrie britànica que segueix el dia a dia d’una comissaria de la policia de Belfast a través de les experiències de tres agents novells que miren de superar el seu període de prova. Es tracta de Grace (Siân Brooke), una extreballadora social que s’implica massa en els casos; Annie (Katherine Devlin), una jove rebel incapaç de complir les normes, i Tommy (el debutant Nathan Braniff), un noi tímid que no aconsegueix fer-se respectar. Les seves grans cartes són l’elecció del repartiment; les localitzacions, ja que Belfast n’és un protagonista més, i que s’expliqui des del punt de vista dels inexperts agents. 

ALTRES SÈRIES:

(DES)ENCANTO. Dia 1 Netflix. Temporada 5 i última. Cinquena i última temporada de la sèrie d’animació de Matt Groening, creador d’‘Els Simpson’ i ‘Futurama’. Després de cinc anys a Netflix, la història de comèdia i fantasia arriba a la seva fi. Durant aquests últims capítols, la protagonista, Bean, haurà d’enfrontar-se a la seva mare i a la profecia que prediu que matarà algú a qui estima, en el desafiament final que decidirà el destí de ‘Dreamland’. La contundent i alcohòlica protagonista lluitarà amb el seu company Elfo en el que promet ser una última batalla èpica.

LA RUEDA DEL TIEMPO. Dia 2. Amazon Prime Video. Temporada 2. Als nous capítols del món de fantasia medieval, basat en les novel·les de Robert Jordan, Dónal Finn substituirà Barney Harris com a Mat Cauthon i s’incorporen al repartiment Guy Roberts, Arnas Fedaravicius i Gregg Chillingirian. La sèrie, protagonitzada per Rosamund Pike, narrava als primers capítols com les vides de quatre joves canviaven quan una desconeguda arriba al seu llogarret afirmant que un d’ells és el Drac Renascut. Ara el mal no ha desaparegut del món. Noves i antigues amenaces sotgen els joves amics de Dos Ríos. La dona que els va trobar i els va guiar (Pike) ja no pot ajudar-los. Els conflictes interns, el drama i l’acció fantàstica s’accentuen a mesura que queda poc per a l’última batalla de les profecies. 

CHICAGO FIRE. Dia 3. AXN. Temporada 11.

THE WINNER. Dia 4. SkyShowtime. Comèdia txecoeslovaca que segueix la història de Viktor Hudák, el president d’un país europeu que acaba sent reemplaçat i veu com les seves polítiques que tant li han costat portar a terme es van revocant. Com que no pot fer gaire com a expresident, intentarà tornar a dedicar-se a les coses de casa. Tot i que la dona i les tres filles pràcticament ja s’han acostumat a viure sense ell, Hudák haurà de tornar a guanyar-se el carinyo de la família.

SEIS NUEVE, LA SERIE. Dia 6 Netflix. Després de perdre la feina una dona descobreix un misteriós paquet a la porta de casa i la seva vida es complica de la pitjor manera possible.

HUDSON AND REX. Dia 6. Carrer 13. Temporada 5.

UN LUGAR PARA SOÑAR. Dia 7 Netflix. Temporada 5. Una de les sèries més populars de Netflix estrena nous capítols (la primera part, la segona serà al novembre, i inclourà episodis nadalencs). Les noves trames prometen inesperades relacions, una ruptura, un judici complicat, el comiat més trist i un incendi que ho canviarà tot al poble. Mel té problemes amb la maternitat i haurà de prendre una decisió sobre la clínica, mentre Jack s’enfronta a Charmaine. Doc i Hope passen per una complexa situació i buscaran consol en la comunitat i a la seva pròpia llar.

 MI DULCE NIÑA. Dia 7 Netflix. Quan una dona segrestada aconsegueix escapar, els investigadors s’enfronten a la sinistra explicació d’una desaparició sense resoldre des de fa 13 anys.

TOP BOY. Dia 7. Netflix. Temporada 3.

LOS CRÍMENES DE CASSANDRE. Dia 10. Calle 13. Temporada 7.

THE WALKING DEAD: DARYL DISON. Dia 11. AMC+. ‘Spin-off’ de ‘The walking dead’ que explica la història de Daryl Dixon després d’haver sobreviscut als diferents problemes causats arran de l’apocalipsi zombie. Daryl desembarca a la zona d’origen del virus que ha provocat l’epidèmia, a França, però no sap gaire bé com ha arribat fins allà i amb quin motiu.

LOS MISTERIOS DE MURDOCH. Dia 11. Paramount Network. Temporada 15.

MIRACLE WORKERS: EL FIN DE LOS TIEMPOS. Dia 11. Warner TV. Temporada 4.

PANHANDLE. Dia 12. Calle 13. Des que va patir una tragèdia personal fa cinc anys, el loquaç i excèntric Bell Prescott no ha sortit de la propietat que comparteix amb la seva mare al riu Apalachicola.

THE MORNING SHOW. Dia 13. Apple TV+. Temporada 3.

LAS VIUDAS DE LOS JUEVES. Dia 14. Netflix. En un paradisíac lloc viuen famílies aparentment perfectes i respectables que guarden secrets inconfessables. Tot és una façana, perquè rere cada porta tancada s’oculten crims, infidelitats i altres interrogants que amenacen de sortir a la llum en qualsevol moment.

LEVERAGE REDEMPTION. Dia 14. Calle 13. Una actualització de la sèrie de televisió ‘Leverage’ centrada en un grup de delinqüents reformats que confien en les seves habilitats d’alta tecnologia per robar a empresaris corruptes i criminals adinerats.

EL MUNDO EN LLAMAS. Dia 18. Movistar Plus+. Temporada 2. En aquesta segona temporada, que consta de sis nous episodis, la sèrie s’endinsa en el conflicte declarat, obrint amb el ‘blitz’ entre 1940 i 1941, els bombardejos nazis a objectius industrials i civils de Londres. La cara més despietada de la guerra arriba definitivament als carrers britànics i afectarà tothom. L’escenari canvia per complet. El nord de l’Àfrica es converteix en l’altre principal camp de batalla per a les tropes britàniques.

PAGAN PEAK. Dia 18. Cosmo. Temporada 3. Ellie Stocker i Gedeon Winter tornen a unir les seves forces malgrat l’enemistat que els separa. En aquesta ocasió els policies s’enfronten a un criminal que no sembla seguir cap patró. El cas serà un gran repte per als detectius, que hauran de superar les seves diferències.

QUANTUM LEAP. Dia 18. Syfy. Estrena. Sèrie ambientada 30 anys després que el doctor Sam Beckett trepitgés l’accelerador Quàntum Leap i desaparegués. Segueix un nou equip que ha de reiniciar el projecte amb l’esperança de comprendre els misteris que hi ha darrere de la màquina i el seu creador.

EL ARTE DEL CRIMEN. Dia 18. AXN. Temporada 3.

IRRESISTIBLE. Dia 20. Disney+. Comèdia romàntica francesa que explica la història d’una creadora d’un pòdcast d’èxit que s’enamora d’un matemàtic, però quan és davant seu té atacs de pànic. La raó és que té un trastorn d’estrès posttraumàtic, amb la qual cosa s’ha d’allunyar ell. Però l’atracció és massa gran. 

SEX EDUCATION. Dia 21. Netflix. Temporada 4 i última. Al final de la tercera temporada, Otis i Maeve es confessaven els seus sentiments, però ella rep l’oferta d’estudiar als Estats Units i se’n va. Ara, al seu poble, l’Institut Moordale tancarà les portes per sempre, perquè als caps no els ha agradat el furor mediàtic que han causat les seves converses sobre sexualitat. Així que els joves hauran de buscar altres instituts i acabar separats. O lluitar per la supervivència del centre.

NOCHES EN VELA. Dia 22. Apple TV. Dos amics que tenen  insomni parlen fins a altes hores de la nit i descobreixen un món de sorpreses meravellosament estranyes a mesura que la seva relació s’intensifica. 

GOLPE DEL REVÉS. Dia 24. Movistar Plus+. Drama amb tocs de ‘thriller’ que qüestiona el paper de la confiança, el poder i l’obsessió en el món del tennis d’elit creada. Justine Pearce (Ella Lily Hyland, ‘Intruder’) és una jove prodigi del tennis que amb només 17 anys arriba a semifinals del Roland Garros. En el seu èxit hi té molt qa ue veure l’exigent feina a què la sotmet el seu entrenador, Glenn Laprhomm (Aidan Turner, ‘Poldark’). Però aquesta prometedora carrera es veu sobtadament truncada per una lesió que es fa la jove i el final de la seva estreta relació de confiança. Cinc anys després, quan l’extennista, ara terapeuta, comprèn tot el que ha passat, decideix denunciar-lo per abusos sexuals.

Notícies relacionades

GENERACIÓN 5. Dia 29. Amazon Prime Video. Els joves protagonistes de la sèrie aniran a una universitat de ‘súpers’ en què hauran de demostrar les seves habilitats i derrotar altres estudiants.