PREMIS DE L’ACADÈMIA TELEVISIVA

‘Succession’ torna a arrasar en els Emmy amb 27 nominacions

Crítica final de ‘Succession’: tensa i brillant fins a l’últim alè

‘The Bear’: la sèrie de Disney+ que et fica dins la cuina

‘The White Lotus’: els rics i la política del sexe

‘Succession’ torna a arrasar en els Emmy amb 27 nominacions

HBO Max

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’aconseguir fins a 25 nominacions en l’edició del 2022, ‘Succession’ ha tornat a superar totes les seves competidores, dramàtiques o no dramàtiques, en les nominacions als premis Emmy, aquest any enterbolits per la vaga de guionistes i la possibilitat que el sindicat que representa 160.000 actors de televisió i cine es declari també en vaga avui mateix, quan expira el seu contracte amb els grans estudis.

‘Succession’ ha sigut nominada, per descomptat, en la categoria de millor sèrie dramàtica, i bona part del seu repartiment coral també ha sigut reconegut: Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen, Alan Ruck, Alexander Skarsgård, J. Smith Cameron, James Cromwell, Arian Moayed, Hiam Abbass, Cherry Jones i Harriet Walter.

Les altres sèries nominades com a millor drama han sigut ‘Better call Saul’, ‘Andor’, ‘The Crown’, ‘House of the dragon’, ‘The last of us’, ‘The White Lotus’ i ‘Yellowjackets’. Amb quatre sèries en aquest grup, HBO aconsegueix el que no aconseguia cap cadena o plataforma des de 1992, quan l’NBC va aconseguir tenir nominades ‘Tiempo de conflictos’, ‘A través del tiempo’, ‘La ley de Los Angeles’ i ‘Ley y orden’.

En l’apartat de comèdia, grans novetats amb primeres temporades: ’The Bear’, aclamada història sobre gastronomia perduda; ‘Miércoles’ i ‘Jury duty’. Les altres nominades, més habituals, han sigut ‘Ted Lasso’ (guanyadora en aquesta categoria els últims dos anys consecutius), ‘La maravillosa Sra. Maisel’, ‘Solo asesinatos en el edificio’, ‘Barry’ i ‘Colegio Abbott’.

Notícies relacionades

En l’apartat de sèries limitades i antològiques o telefilms, alguns dels títols més reconeguts han sigut ‘Dahmer-Monstruo: La historia de Jeffrey Dahmer’ (amb nominació inclosa per al seu protagonista, Evan Peters), la comèdia negra ‘Bronca’, ‘Fleishman está en apuros’ o ‘Daisy Jones & The Six’.

(Aquesta informació segueix en preparació).