Pel·lícules i sèries

Totes les estrenes de Netflix al gener

Entre les sèries destaquen ‘La chica de nieve’, ‘Sky rojo 3’ i ‘Aquellos maravillosos 90’

Totes les estrenes de Netflix al gener
9
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Arriba el 2023 i el ritme d’estrenes no disminueix a Netflix. La plataforma proposa començar el nou any entre l’espectacular robatori (i estructura narrativa) de ‘Caleidoscopio’, el misteri de ‘La chica de nieve’, l’acció ‘non-stop’ de ‘Sky rojo’, els assassinats de ‘Los crímenes de la academia’ i la comèdia d’‘Aquellos maravillosos 90’, seqüela d’‘Aquellos maravillosos 70’.

CALEIDOSCOPIO

Dia 1. Sèrie

Netflix s’inspira en la història real de la desaparició de 70.000 milions de dòlars en bons al centre de Manhattan durant l’huracà ‘Sandy’ per donar forma a aquesta sèrie amb una estructura particular: opta per un estil narratiu no lineal i els episodis es poden veure en qualsevol ordre. El repartiment està encapçalat per Giancarlo Esposito (‘Breaking bad’, ‘Better call Saul’) i també hi figuren Pau Vega i Rufus Sewell.

LA VIDA MENTIROSA DE LOS ADULTOS

Dia 4. Sèrie

Després de la interessant ‘La amiga formidable’ d’HBO, nova adaptació d’una de les obres de l’autora Elena Ferrante, també realitzada al seu país natal, Itàlia. Està ambientada novament a Nàpols, però ara en una època més pròxima, a la dècada de 1990. Segueix la transició de la infància a l’adolescència de Giovanna, una nena d’una llar burgesa que als 12 anys sent el seu pare dir que és lletja i que s’assembla a la seva tia Vittoria, una dona a qui el matrimoni odia. La jove s’obsessionarà amb aquesta dona, a qui ha vist un parell de vegades en la seva vida.

COWBOY DE COPENHAGUE

Dia 5. Sèrie

Nicolas Winding Refn, el director danès de ‘Drive’ i de la sèrie ‘Demasiado viejo para morir joven’, recorre el sinistre paisatge criminal de Copenhaguen a través d’una enigmàtica jove, Miu (Angela Bundalovic), amb poders sobrenaturals. Mentre busca executar la seva venjança contra tots aquells que li van fer mal, topa amb la seva arxienemiga, Rakel, durant sis episodis d’allò més foscos i banyats de neó.

LOS CRÍMENES DE LA ACADEMIA

Dia 6. Pel·lícula

Christian Bale se submergeix en la investigació d’un assassinat a mitjans del segle XIX en aquesta translació a la pantalla de la novel·la homònima de Louis Bayard que fa Scott Cooper (‘Crazy heart’). El crim es produeix a l’acadèmia militar de West Point el 1830 i té un component tètric: el cor de la víctima ha sigut extret amb exquisida precisió. Frustrat pel codi de silenci que impera al centre, l’investigador encarregat del cas es val de l’ajuda d’un excèntric cadet que menysprea la disciplina castrense i sent certa inclinació per la poesia, un jove anomenat Edgar Allan Poe (Harry Melling). També compta amb Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg i Robert Duvall.

SKY ROJO

Dia 13. Sèrie. Temporada 3 (última)

Últims vuit episodis de la sèrie creada per Esther Martínez Lobato i Álex Pina (‘La casa de papel’). Després d’escapar del seu proxeneta amb quatre milions d’euros del, Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito) i Gina (Yany Prado) comencen a il·lusionar-se amb la possibilitat d’una vida nova en un poble pesquer i remot. Lluny de Romeo (Asier Etxeandia) i de la necessitat de venjança de Moisés (Miguel Ángel Silvestre). Però aviat descobriran que el seu passat truca de nou a la porta. S’incorporen Tiago Correa i Catalina Sopelana i el cantant Rauw Alejandro hi fa una col·laboració especial. 

AQUELLOS MARAVILLOSOS 90

Sèrie. Dia 19

Seqüela d’‘Aquellos maravillosos 70’ (la sèrie que va impulsar a la fama actors com Mila Kunis i Ashton Kutcher), però ambientada el 1995 i protagonitzada per Leia Forman (Callie Haverda), filla d’Eric i Donna, dos personatges principals de la sèrie original. Durant les vacances a casa dels seus avis a Point Place, la noia s’avé molt amb una nova generació de joves, sempre sota l’atenta vigilància de Kitty (Debra Jo Rupp) i la severa mirada de Red (Kurtwood Smith).

LA CHICA DE NIEVE

Dia 27. Sèrie

Adaptació del ‘best-seller’ de Javier Castillo en forma de ‘thriller’ de sis episodis. Una periodista en pràctiques (Milena Smit) s’obsessiona amb el cas de la desaparició d’una nena de 5 anys, Amaya Martín, a la cavalcada de Reis de Màlaga el 2010. La reportera començarà una investigació en paral·lel a la de la inspectora Millán (Aixa Villagrán) que despertarà aspectes del seu passat que hauria volgut oblidar. En la intensa investigació comptarà amb l’ajuda d’un col·lega periodista (José Coronado).

MÉS PEL·LÍCULES

RUIDO. Dia 11. Natalia Beristáin dirigeix aquest film mexicà sobre una mare que està buscant Ger, la seva filla. Durant la seva recerca toparà amb les històries similars de moltes altres dones.

PERRO PERDIDO. Dia 13. Quan el seu gos es perd, un jove i els seus pares emprenen una increïble aventura per trobar-lo abans no sigui massa tard.

ALKHALLAT+. Dia 19. Pel·lícula saudita composta de quatre històries que exploren diversos tipus d’engany.

JUNG_E. Dia 20. ‘Thriller’ sud-coreà de ciència-ficció en el qual els humans s’han escapat de la Terra, que ha sigut devastada pel canvi climàtic. En un laboratori d’IA, una investigadora mira de posar fi a la guerra civil clonant el cervell d’una militar heroïna.

MISIÓN MAJNU. Dia 20. A la dècada dels 70, un espia indi accepta una perillosa missió per destapar un programa d’armes nuclears secret.

LA GENTE COMO VOSOTROS. Dia 27. Kenya Barris, creadora de ‘Black-ish’, dirigeix i coescriu aquesta comèdia que dissecciona amb ironia les relacions romàntiques en l’actualitat. Jonah Hill (‘Supersalidos’, ‘El lobo de Wall Street’) és coguionista, productor i protagonista amb Julia Louis-Dreyfuss, Eddie Murphy, Lauren London, Nia Long i David Duchovny.

MÉS SÈRIES

MIRADA INDISCRETA. Dia 1. Una ‘hacker’ ‘voyeur’ es veu arrossegada a una perillosa investigació quan la seva veïna prostituta se’n va el cap de setmana.

ATAQUE A LOS TITANES. Dia 1. Tercera temporada (part 2) i quarta (part 1). Manga sobre un jove que s’enfronta als titans gegants que amenacen de destruir la raça humana.

MONSTER. Dia 1. Anime. Un brillant neurocirurgià japonès intenta resoldre una sèrie d’assassinats relacionats amb un pacient.

LA DAMA DE LOS MUERTOS. Dia 5. Una història sobre fins on és capaç d’arribar una dona apassionada amb tal de venjar la mort del seu marit.

GINNY Y GEORGIA. Dia 5. Temporada 2. Ara que sap que Kenny, el seu padrastre, no va morir per causes naturals, Ginny ha de lidiar amb la seva tristesa i amb el fet que Georgia el va matar per protegir-la. Per la seva banda, Georgia preferiria oblidar-se del passat perquè té una boda entre mans.

EL TRANVÍA. Dia 9. ‘Thriller’ coreà. Una tragèdia sobtada exposa al públic la vida privada de la dona d’un polític.

SEXIFY. Dia 11. Temporada 2. Una jove sense experiència sexual i les seves amigues han d’explorar l’aclaparador món de les relacions íntimes per crear una aplicació de sexe i guanyar un concurs.

MAKANAI: LA COCINERA DE LAS MAIKO. Dia 12. Hirokazu Koreeda està darrere d’aquesta sèrie d’acció real que adapta el còmic original d’Aiko Koyama ‘Maiko-san chi no Makanai-san’. Amb 16 anys, Kiyo es converteix en ‘makanai’ (cuinera) en una casa de Kyoto on viuen diverses ‘maikos’ (aprenents de geishes).

VIKINGOS: VALHALLA. Dia 12. Temporada 2. Ambientada a principis del segle XI, narra les heroiques aventures d’alguns dels vikings més famosos de la història: des del llegendari explorador Leif Eriksson (Sam Corlett) i la seva apassionada i resolta germana, Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), fins a l’ambiciós príncep nòrdic Harald Sigurdsson (Leo Suter). La segona temporada mostra els herois poc després de la tràgica caiguda de Kattegat, esdeveniment que ha destruït els seus somnis i que ha canviat el seu destí. De sobte, són fugitius a Escandinàvia i han de posar a prova la seva ambició i el seu valor més enllà dels fiords de Kattegat.

JUSTICIA BAJO FUEGO. Dia 13. Després d’un incendi mortal al cine, uns pares devastats afronten la pèrdua dels seus fills mentre lluiten perquè es faci justícia. Basada en fets reals.

JUNJI MANIAC: RELATOS JAPONESES DE LO MACABRO. Dia 19. Manga que adapta 20 històries de terror del rei del gènere, Junji Ito, amb la bogeria com a eix. Entre elles, ‘Los globos de la horca’, ‘Fotografías’ (de la saga ‘Tomie’), ‘La habitación de paredes cuádruples’ i ‘El intruso’.

LAS COMBATIENTES. Dia 19. Minisèrie francesa. França, 1914. Mentre les tropes alemanyes avancen i els homes surten cap al front, quatre dones afronten les terribles conseqüències de la guerra a la seva llar.

PRESIDENTE POR ACCIDENTE. Dia 20. Comèdia creada per Jean-Pascal Zadi i François Uzan. El primer exerceix també com a director i protagonista, un educador idealista que, sense moure un dit, acaba sent candidat a la presidència de França.

SAHMARAN. Dia 20. Una jove viatja a la ciutat turca d’Adana per fer una conferència. Serà l’oportunitat perfecta per enfrontar-se a un avi a qui amb prou feines coneix, però es veurà immersa en una llegenda.

FAUDA. Dia 20. Temporada 4. Un agent israelià torna a l’acció per caçar un combatent palestí a qui considerava mort.

CONTRA LAS CUERDAS. Dia 25. Al sortir de la presó, Ángela intenta recuperar el respecte de la seva filla. Com que la noia és aficionada a la lluita lliure, crea un personatge misteriós per pujar al quadrilàter.

AGENCIA LOCKWOOD. Dia 27. En un món ple de fantasmes, hi ha corporacions gegants que tenen en nòmina adolescents amb poders psíquics per combatre les amenaces sobrenaturals. Només hi ha una empresa que funciona sense supervisió adulta: l’agència Lockwood, integrada per Anthony Lockwood, un jove i rebel emprenedor desconcertat per un passat enigmàtic; el seu genial tot i que excèntric company George; i la incorporació més recent, Lucy, una noia dotada de poders extraordinaris.

DOCUMENTALS, CONCURSOS I ‘REALITIES’

¡SOY MAYOR! Dia 1. Temporada 2. ‘Reality’ en el qual les càmeres segueixen nens japonesos que s’enfronten sols als seus primers encàrrecs fora de casa.

MADOFF: EL MONSTRUO DE WALL STREET. Dia 4. Docusèrie de quatre episodis sobre l’esquema Ponzi del corredor de borsa Bernie Madoff, pel qual va estafar 64.000 milions de dòlars. Va ser el frau més gran d’aquestes característiques en la història i va destrossar la vida d’incomptables inversors independents que van confiar en el reputat estadista de Wall Street.

COCINA A PRESIÓN. Dia 6. Concurs de cuina en el qual participen 11 xefs.

EL MOCHILERO DEL HACHA. Dia 10. Pel·lícula documental centrada en la història real de Caleb ‘Kai’ McGillivary, un nòmada sense llar que va salvar una dona d’un brutal atac i que de la nit al dia es va convertir en una celebritat. Tenia una legió de fans i els productors de ‘realities’ es barallaven per ell fins que va passar d’heroi a malvat per un assassinat.

Notícies relacionades

BREAK POINT. Dia 13. Docusèrie de 10 episodis que segueix un grup selecte de tennistes de primer nivell dins i fora de la pista mentre competeixen per tot el món en diversos Grand Slam i tornejos esgotadors. Ara que diverses llegendes del tennis s’acosten a l’ocàs de la seva carrera, la nova generació té l’ocasió de reclamar el seu protagonisme.

PAMELA ANDERSON. UNA HISTORIA DE AMOR. Dia 31. Retrat d’una de les rosses explosives més famoses del món que narra la seva trajectòria vital i professional: des de la seva vida al poble fins a convertir-se en un símbol sexual internacional, protagonista de ‘Los vigilantes de la playa’, activista i mare devota.