Estrena aquest divendres

‘La última’, el prometedor debut d’Aitana com a actriu entre música i ‘bullying’

La cantant i el seu nòvio, Miguel Bernardeau, protagonitzen la primera sèrie espanyola de Disney+

‘La última’, el prometedor debut d’Aitana com a actriu entre música i ‘bullying’

JULIO VERGNE / DISNEY+

4
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que la passió de la cantant Aitana Ocaña sempre ha sigut la música, feia un temps que estava interessada en la interpretació. «Em va cridar l’atenció quan vaig entrar a ‘OT’ i vaig fer classes ni més ni menys que amb els Javis», recorda l’artista catalana de 23 anys, una de les ‘triunfites’ de l’última fornada amb més projecció.

Quan va conèixer la seva actual parella, l’actor Miguel Bernardeau (‘Élite, ‘1899’), la idea d’actuar va anar cobrant més forma. Li van arribar diversos càstings i la possibilitat de protagonitzar una pel·lícula, però en l’últim moment li va fer por perquè estava immersa en la seva primera gira i no se sentia prou preparada per posar-se davant d’una càmera... Fins que va aparèixer ‘La última’, la sèrie de Disney+ amb la qual aquest divendres 2 de desembre debuta com a actriu. La ficció, una història amb vocació de retrat generacional sobre la importància de l’amistat i la lluita per complir els teus somnis, suposa també la primera producció original de la plataforma a Espanya.

Aquestes són les claus principals de la sèrie.

Triomfar com a cantant


El fet que ‘La última’ tingués com a teló de fons l’aspiració d’una noia per triomfar com a cantant i que la coprotagonitzés el mateix Bernardeau va acabar de convèncer Aitana per afegir-se al projecte. «No vaig voler perdre-m’ho», reconeix. Perquè el seu personatge, Candela, li ve com l’anell al dit. «Som diferents, jo soc més insegura, però ens agrada el mateix, la música», destaca la intèrpret de cançons com ‘11 razones’ i ‘Teléfono’, que es pren amb filosofia el fet que la puguin acusar d’intrusisme: «És que no puc canviar el ‘hate’ que em pugui arribar. Així que tothom valori amb respecte, perquè el públic és supersavi. Jo no sé si seguiré com a actriu, però sé que ho he donat tot», explica l’artista, que abans de debutar davant les càmeres ha fet classes d’interpretació.

Cançons per a la sèrie


Com era d’esperar, en els cinc capítols que componen ‘La última’ veiem Aitana interpretar diverses cançons escrites expressament per a la sèrie. Una, parlant del ‘bullying’ que va patir el seu personatge, una xacra que afecta encara milers de nois. Ella, més que donar consell a qui l’ha patit, prefereix «escoltar els que l’han viscut». «És fàcil dir que vagin a teràpia, jo hi vaig, però potser no tothom té diners per fer-ho», reflexiona. «Quan algú fa ‘bullying’, el primer problema el té aquesta persona», afegeix.

De tota manera, el seu personatge es troba al principi de la sèrie en el millor moment de la seva vida, a punt de complir el seu somni de convertir-se en cantant al ser descoberta per un exigent productor obsessionat amb el seu treball (Aitor Luna). És en aquella nit decisiva quan Candela es retroba amb un excompany de l’institut, Diego (Bernardeau), de qui no guarda gaire bons records.

Luis Zahera, de dolent


Ell és un jove amb una vida familiar complicada que té la seva pròpia passió: la boxa. Una afició que comparteix el mateix actor, que fa anys que practica ganxos al ring. «Vam portar diversos nois que jo coneixia del gimnàs per fer les seqüències d’espàrring», remarca l’actor que a ‘La última’ comparteix també moltes seqüències amb Luis Zahera, que el submergeix en les baralles il·legals: «En aquesta sèrie els personatges volen realitzar els seus somnis, i el meu és una mala persona que vol que somiïn a la seva manera», comenta el protagonista de la recent ‘As bestas’. Jorge Motos (‘La caza: Tramuntana’, ‘Feria’), Sandra Cervera (‘El secreto de Puente Viejo’), Jorge Perugorría (‘Fresa y chocolate’), Óscar de la Fuente (‘El buen patrón’), David Castillo (‘Aída’) i Esther Ortega (‘Cuéntame cómo paso’, ‘Madres’) completen el repartiment.

Joaquín Oristrell (‘Cuéntame cómo pasó’, ‘HIT’), cocreador de la sèrie junt amb Anaïs Schaaff i Jordi Calafí (‘El Ministerio del Tiempo’), valora la gosadia d’una parella tan mediàtica com Aitana i Miguel Bernardeau a l’embarcar-se en un projecte junts. «Aquí qui s’arrisca són ells, perquè són els que seran observats. Només per això ja mereixen suport», afirma.

Plors en l’última escena


Notícies relacionades

Però és que Aitana s’ha implicat tant en aquesta sèrie que va acabar plorant al rodar l’última escena, quan es va adonar que era l’última vegada que es ficaria a la pell de Candela. ¿O no? Perquè, tot i que prefereix esperar a veure les crítiques abans de decidir si continua combinant la música i la interpretació, confessa que li encantaria continuar donant vida a aquest personatge. I que li ha despertat fins i tot el cuc per treballar darrere de la càmera: «M’encantaria estudiar direcció», afirma, recordant les seves animades converses amb el realitzador de ‘La última’ després de cada escena, Eduard Cortés (‘Merlí’).