Escenaris de sèries

Aquests són els llocs on es va rodar la sèrie ‘Hierro’ de Movistar+

La ficció en la qual Candela Peña persegueix un assassí és una autèntica postal de la més occidental de les illes Canàries

  • Multimèdia: vacances en escenaris de sèries

Aquests són els llocs on es va rodar la sèrie ‘Hierro’ de Movistar+

MOVISTAR PLUS+

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mai una illa havia quedat tan ben retratada en una sèrie com en ‘Hierro’. La ficció de Movistar Plus+ en la qual Candela Peña interpreta una jutge nouvinguda des de la Península que s’enfronta a diversos assassinats que espanten els veïns és una autèntica postal de la més occidental i meridional de les Canàries. L’èxit de les dues temporades d’aquesta producció dels germans Coira i Fran Araújo va impulsar fins a una ruta turística que recorre les localitzacions que més joc van donar a aquest ‘thriller’ esquitxat per l’aigua de l’Atlàntic i el vent.

Un vent que bufa, per exemple, al mirador de Jinama, en el qual la protagonista disfruta amb el seu fill (actor de l’illa El Hierro) de les vertiginoses vistes al caire del penya-segat. I que ha retorçat fins a l’impossible les branques de l’arbre de La Sabina, un símbol de l’illa que representa la fortalesa i la resistència i que apareix en la introducció de la sèrie.

La investigació dels assassinats porta la jutge, la policia i el traficant que interpreta Darío Grandinetti a moure’s per la costa, entre les platges d’El Verodal i Arenas Blancas, amb impressionants contrastos de colors entre zones de lava i volcans. I els fa visitar les piscines naturals de Tacorón, amb petites cales naturals d’aigües netes i transparents.

La Bajada de la Virgen

El sender litoral La Maceta – Punta Grande, marcat pel seu paisatge agrest, i la zona de bany de La Caleta (a Valverde) són també escenaris que queden reflectits en la ficció, que també inclou llocs de culte com l’església de Nuestra Señora de la Candelaria (i el seu campanar, que ressalta en la muntanya de Joapira); la de Nuestra Señora de la Concepción (el temple més gran d’El Hierro, declarada bé d’interès patrimonial de les Canàries amb categoria de monument el 2004); el cementiri de La Frontera i l’ermita de Nuestra Señora de Los Reyes, patrona de l’illa.

De fet, els preparatius i la celebració de la Bajada de la Virgen de Los Reyes suposen un maldecap a la jutge en la primera temporada, ja que els habitants d’El Hierro no estan disposats a renunciar a la seva tradicional processó per molts assassinats que s’estiguin produint.

Notícies relacionades

Un altre element distintiu de la cultura de la zona, la lluita canària, queda reflectit en les escenes gravades al terrer Ramón Méndez, mentre que l’hivernacle de plàtans de Tacorón serveix per mostrar on creix la fruita més exportada de les illes. Allà s’ubica el centre d’operacions del personatge de Grandinetti.

Els punts de busseig d’El Bajón i el de la cova El Diablo ens recorden una altra de les aficions dels turistes que acudeixen a la volcànica illa canària i de la qual ‘Hierro’ ha sabut mostrar els seus millors tresors.