Èxit de Netflix

Tom Sturridge: ¿qui és l’actor que interpreta Morfeu en la sèrie ‘Sandman’?

L’intèrpret, que s’ha fet un nom a Broadway, protagonitza l’adaptació que ha fet Netflix dels còmics de Neil Gaiman

Tom Sturridge: ¿qui és l’actor que interpreta Morfeu en la sèrie ‘Sandman’?

Netflix

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘Sandman’, l’adaptació que ha fet Netflix dels còmics de Neil Gaiman, s’ha convertit ja en el títol de Netflix més vist aquests dies a 80 països, entre els quals Espanya. La sèrie, estrenada el 5 d’agost, ha suposat el reconeixement definitiu que portava buscant el seu protagonista, el Rei del Son Morfeu, a qui interpreta Tom Sturridge, des de fa dècades.

Als 36 anys, aquest actor londinenc a qui li agrada portar una arracada a l’orella esquerra està deixant empremta a les alfombres vermelles amb un ‘look’ gòtic conforme al seu nou paper, distanciant-se de l’estil més bohemi a què ens tenia acostumats els últims temps.

Vist recentment en produccions televisives com ‘Sweetbitter’ (Starzplay) i ‘Irma Veep’ (HBO Max), Sturridge ha viscut el ‘show business’ a casa des de ben petit. Fill del director Charles Sturridge (‘Shackleton’) i de l’actriu Phoebe Nicholls (‘L’home elefant’) i net també d’intèrprets, la relació de la seva família amb la indústria de l’espectacle li va obrir les portes per iniciar la seva prematura carrera en aquest sector. Va ser amb només 11 anys, en l’adaptació televisiva d’‘Els viatges de Gulliver’ que dirigia el seu progenitor.

Primer disgust professional

Ja en aquesta primera època va anar encadenant treballs i fent-se amb prestigiosos actors com Annette Bening i Jeremy Irons (‘Coneixent la Julia’), Toni Collette (‘Mentes peligrosas’) i Philip Seymour Hoffman (’Ràdio encoberta’). Però no es va deslliurar d’haver d’encarar el seu primer disgust professional: després de ser escollit per protagonitzar la trilogia de ciència-ficció ‘Jumper’, els productors no van veure clar si era un bon negoci comptar amb un actor pràcticament desconegut per al paper principal i es van decantar finalment per un nom més popular, Hayden Christensen. Segur que un dels seus amics més íntims, el vampir de ‘Crepuscle’ Robert Pattinson, va ser al seu costat per recolzar-lo.

Després arribarien títols com ‘En el camino’, ‘Effie Gray’, ‘Mary Shelley’, ‘Lejos del mundanal ruido’ i ‘Velvet Buzzsaw’, tot i que on va aconseguir fer-se un bon nom va ser a Broadway, pels seus lloats papers en obres com ‘Punk Rock’, ‘Orphans’, ‘1984’ i ‘Sea Wall / A life’. Aquests treballs li van valer diverses nominacions als Tony, els Oscars del teatre.

La relació amb Sienna Miller

Notícies relacionades

A la indústria del ‘show business’ pertany també la dona a qui ha estat lligat sentimentalment durant més anys, una de les icones d’estil a la Gran Bretanya: la model, actriu i dissenyadora Sienna Miller. Fruit de la seva relació amb la protagonista d’‘Anatomía de un escándalo’, que va tenir un turbulent matrimoni amb Jude Law, el 2012 va néixer la fins ara única filla de l’actor, Marlowe. Tots dos s’havien conegut mentre feien teatre independent a Londres.

La parella es va separar tres anys després, malgrat que formaven un gran tàndem professional davant els focus, ja que van protagonitzar diverses campanyes publicitàries d’una de les marques de luxe britàniques amb més solera, Burberry.

Temes:

Sèries