Televisió

‘El italiano’, d’Arturo Pérez Reverte, serà una minisèrie de ficció

‘El italiano’, d’Arturo Pérez Reverte, serà una minisèrie de ficció

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

Cattleya Producciones, productora especialitzada en la creació de sèries i pel·lícules de ficció, ha adquirit els drets audiovisuals de la novel·la ‘El italiano’Arturo Pérez-Reverte,en format de minisèrie.

Inspirada en fets reals, ‘El italiano’ és una història d’amor, mar i espies situada en plena Segona Guerra Mundial a la badia d’Algesires, on els bussejadors de combat italians estan causant el caos en barcos britànics; allà, Elena Arbués i Teseo Lombardo creuaran els seus destins en una trama d’espionatge que transcorre als dos costats del reixat gibraltareny.

La novel·la ha sigut un ‘bestseller’ el 2021 i 2022, amb més de 500.000 exemplars venuts en espanyol, i recentment s’ha llançat a Itàlia, on des del mes de juny passat està disponible en llibreries.

El projecte està liderat per Arturo Díaz, director general i productor executiu de Cattleya Producciones, i Ricardo Tozzi, fundador i president de Cattleya, tots dos darrere de sèries com ‘Romanzo Criminale’, ‘Gomorra’, ‘Suburra’, ‘ZeroZeroZero’ o ‘Summertime’, en el cas de Tozzi; ‘Las chicas del cable’, ‘Élite’ o ‘El robo del siglo’, entre d’altres, per part de Díaz.

Cattleya Producciones ja està treballant en l’elenc internacional d’actors que donaran vida als protagonistes espanyols, italians i anglesos d’aquesta història.

El guionista Beto Marini, creador de sèries com ‘La unidad’ o llargmetratges com ‘Mientras duermes’, ‘El desconocido’ o ‘Extinction’, serà el responsable de l’adaptació de la novel·la.

«Quan vam llegir ‘El italiano’, va ser impossible no imaginar una sèrie de televisió. Arturo Pérez-Reverte ens transporta a un moment i llocs únics, ens enamora amb els seus personatges, i ens sorprèn i emociona a parts iguals [...] Volem fer d’‘El italiano’ una sèrie internacional, ambiciosa, a l’altura d’un autor que representa Espanya en el món», ha dit el director general de Cattleya Producciones.

Per a Tozzi, ‘El italiano’ és «una apassionant història d’aventures, amor i espionatge, ambientada en un lloc poc convencional», Gibraltar, territori britànic que es va veure afectat per la Segona Guerra Mundial al fer frontera amb Espanya, un país neutral.

«Els personatges són homes i dones normals i corrents que, condicionats per l’època que van viure, van tenir unes vides extraordinàries», afegeix el productor italià.

‘El italiano’ és també, afegeix Tozzi, la història dels soldats (mariners en aquest cas) que es van veure esquinçats per conflictes interns provocats per l’armistici declarat entre Itàlia i les Forces Aliades el 8 de setembre del 1943», una data «crucial», comenta Tozzi, perquè aquell dia «el nostre protagonista triarà posar-se del costat de l’Exèrcit italià».

Notícies relacionades

Pérez-Reverte, amb més de vint milions de lectors al món, traduït a 40 idiomes i amb moltes de les seves obres portades al cine i la televisió, ha apuntat per la seva banda que ‘El italiano’ és el seu intent per «recuperar i honrar la memòria» d’un munt de persones que van fer coses increïbles, però que la història va relegar a un segon terme.

«Estic segur que la sèrie de Cattleya, de la qual sempre vaig admirar la qualitat de les seves produccions, serà fidel a la història que vaig escriure», ha conclòs Pérez-Reverte.