Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 23 de maig

  • Els primers episodis de ‘Stranger things’ des del 2019 i la tornada d’Ewan McGregor a l’univers de ‘Star wars’, entre les nostres propostes per a Netflix, Disney+, Apple TV+ i Movistar Plus+

Les sèries clau per a la setmana del 23 de maig

Archivo

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’explorar el Miami multicultural de ‘Now & then’, gran aposta espanyola d’Apple TV+, i tornar a delectar-nos amb les visions al·lucinades de ‘Love, death & robots’, aquesta setmana ens esperen les tornades de ‘Stranger things’ i l’Obi-Wan de McGregor. A sota, les nostres propostes al complet.

1. ‘Planeta prehistórico’: el documental de natura impossible

1. ‘

‘Planeta prehistórico’ s’assembla molt a ‘Planeta Tierra’ i els seus derivats: imatges d’ultra alta definició, narració de Sir Richard Attenborough, etcètera. La diferència rau en el fet que les espècies aquí mostrades ja no existeixen i que el seu hàbitat és la Terra de fa seixanta-sis milions d’anys. Tot això sembla viu gràcies als efectes especials fotorrealistes de MPC, la companyia que va treballar amb Jon Favreau a ‘El llibre de la selva’ i ‘El rei lleó’. Apple TV+, des de dilluns, dia 23.

2. ‘I love that for you (Me alegro por ti)’: utilitzar la malaltia per sobreviure

2. ‘I love that for you (Me alegro por ti)’: utilitzar la malaltia per sobreviure

Quan tenia 15 anys, la irresistible còmica Vanessa Bayer (‘Saturday night live’ entre el 2010 i el 2017) va ser diagnosticada de leucèmia linfocítica aguda, càncer amb el qual va lidiar a través de l’humor. Aquesta experiència inspira aquesta prometedora comèdia negra, l’heroïna de la qual menteix i assegura que el seu càncer d’infància torna a donar guerra... Només per poder treballae en una cadena de telebotiga. Michael Showalter (‘The dropout’) dirigeix els dos primers capítols. Movistar Plus+, des de dimecres, dia 25. 

 

3. ‘Wu-Tang: An american saga’: només per a devots del hip-hop

Wu-Tang: An american saga’: només per a devots del hip-hop

Amb tres anys de retard ens arriba aquesta versió ficcional de la saga de Wu-Tang Clan, el mític equip hip-hop. Un dels seus més il·lustres membres, RZA, va crear la sèrie amb Alex Tse, coguionista del ‘Watchmen’ de Snyder. Les crítiques van ser diverses: on alguns van veure unes memòries pensades i reflexives, d’altres van veure un pupurri de clixés de la vida de gàngster. Fins i tot les crítiques positives assenyalaven que el documental ‘Wu-Tang Clan: Revolución hip-hop’ era millor. Disney+, dimecres, dia 25.

4. ‘Obi-Wan Kenobi’: nostàlgia dels dosmils

Obi-Wan Kenobi’: nostàlgia dels dosmils

Notícies relacionades

Tot i que els que vam créixer amb la trilogia original no acabem de creure-ho, hi ha una generació per a la qual ‘L’amenaça fantasma’ és l’inici de tot i Obi-Wan és un personatge definit per la seva barba pèl-roja. Amb la seva nostàlgia juguen Disney i Lucasfilm a ‘Obi-Wan Kenobi’, nova minisèrie que no suposa només la tornada d’Ewan McGregor a l’univers ‘Star wars’ (tot i que tant malparlés del rodatge d’altres entregues), sinó també el de Hayden Christensen com a Darth Vader. Disney+, des de divendres, dia 27.

5. ‘Stranger things (temporada 4, part 1)’: un gir al veritable terror

Netflix rebrà una segura injecció d’atenció i autoestima amb l’estrena dels nous episodis (primers des del 2019) d’un dels seus ‘hits’ més grans fins ara. Els amics de Hawkins, ara separats geogràficament o espiritualment, hauran de recuperar el seu millor grau d’unitat per fer front a un altre monstre arribat del Món del Revés. I un realment terrorífic. Com que els primers joves fans ja han crescut, els germans Duffer es permeten aquí flirtejar amb l’‘slasher’ sobrenatural. Netflix, divendres, dia 27.