El calendari

Les grans estrenes de Netflix al juny

‘Peaky Blinders’, ‘Intimidad’, ‘La casa de papel Corea’, ‘Garra’ i ‘Centauro’ destaquen entre les propostes

Les grans estrenes de Netflix al juny
9
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’acció brollarà a dojo aquest juny a Netflix, amb estrenes de títols que prometen molta adrenalina. Com la tornada dels sempre impredictibles ‘Peaky Blinders’, el nou de ‘The Umbrella Academy’ i la versió coreana de ‘La casa de papel’ (en sèries) i ‘Centauro’, ‘Garra’ i ‘Spiderhead’ en l’apartat de pel·lícules. Sense oblidar la nova sèrie espanyola de la plataforma, ‘Intimidad’, una necessària reflexió sobre els límits de la privacitat.

BORGEN: REGNE, PODER I GLÒRIA

Dia 2. Sèrie:

La mítica sèrie política danesa torna amb aquesta seqüela (que vindria a ser un quarta temporada) després de nou anys. Sidse Babett Knudsen i Birgitte Hjort Sørensen reprenen els seus personatges de Birgitte Nyborg, ara acabada de nomenar ministra d’Afers Exteriors, i Katrine Fønsmark, que torna al periodisme com a directora de telenotícies d’una cadena de televisió. Quan una empresa descobreix petroli a Grenlàndia es desencadena una lluita internacional pel control de l’Àrtic.

GARRA

Dia 8. Pel·lícula

Adam Sandler i LeBron James demostren el seu amor al bàsquet exercint com a productors executius d’aquesta pel·lícula en la qual el protagonista de ‘Little Nicky’ i ‘El aguador’ deixa una mica de costat la seva faceta més còmica. Interpreta un cercatalents de la pista que descobreix a l’estranger un jugador fora de sèrie amb un passat problemàtic (el jugador espanyol de l’NBA Juancho Hernangómez, que debuta aquí com a actor). Decideix emportar-se’l als Estats Units sense l’aprovació de l’equip.

PEAKY BLINDERS

Dia 10. Sèrie: Temporada 6

Els temuts germans Shelby, aquests gàngsters de barri amos de Birmingham, tornen amb aquesta sisena temporada, que serà l’última (tot i que hi haurà una pel·lícula que posarà el colofó final). Tommy (Cillian Murphy), el carismàtic líder ara ficat en política, no va sortir gaire ben parat de la seva picabaralla amb l’implacable Sir Oswald Mosley (Sam Claflin), però ja se sap que aquest clan és totalment impredictible. Els últims sis episodis de la sèrie creada per Steven Knight per a la cadena britànica BBC es situen en ple auge del feixisme i en els moments previs a la Segona Guerra Mundial.

INTIMIDAD

Dia 10. Sèrie:

La nova sèrie espanyola de Netflix proposa una interessant i necessària reflexió sobre la fina línia que separa la intimitat de la privacitat. Dues dones són víctimes de la filtració d’uns vídeos sexuals a les xarxes. Una és una política amb una prometedora carrera per davant (Itziar Ituño) i l’altra, l’anònima empleada d’una fàbrica (Verónica Echegui). Creada per Laura Sarmiento (‘Matadero’, ‘La Zona’) i Verónica Fernández (‘Caronte’, ‘Hache’), compta també amb Patricia López Arnaiz, Ana Wagener, Emma Suárez i Yune Nogueiras amb papers potents. Bilbao es fa omnipresent, igual que l’eusquera (combinat amb el castellà), no gaire habitual en les ficcions televisives espanyoles.

CENTAURO

Dia 15. Pel·lícula

Adrenalínic ‘thriller’ d’acció firmat per un expert en aquesta matèria, Daniel Calparsoro (‘Cien años de perdón’), que té Àlex Monner, Begoña Vargas, Carlos Bardem, Edgar Vittorino i Patricia Vico al capdavant del repartiment. El protagonista és un addicte a la velocitat que aspira a convertir-se en un pilot professional de motociclisme. Però haurà de començar a treballar com a traficant de drogues per saldar el deute que la mare del seu fill ha contret amb una organització criminal. La seva vida bascularà entre pilot de circuit de dia i temerari kamikaze de nit.

SPIDERHEAD

Dia 17. Pel·lícula

Basada en el relat ‘Escape From Spiderhead’ de George Saunders per a ‘The New Yorker’, aquest ‘thriller’ psicològic esquitxat d’humor negre posa Chris Hemsworth al capdavant d’una presó poc convencional: els presos porten implantat un dispositiu que els administra drogues capaces d’alterar la seva ment a canvi de commutar les seves condemnes. Tot es complica quan dos dels reclusos (Milers Teller i Jurnee Smollett) inicien una relació. Està dirigida per Joseph Kosinski (‘TRON: Legacy’, ‘Top Gun: Maverick’).

THE UMBRELLA ACADEMY

Dia 22. Sèrie: Temporada 3

La família de superherois sorgida dels còmics de Gerard Way i Gabriel Bá s’enfronta a les conseqüències d’haver evitat la fi del món el 1963, ja que descobreixen amb sorpresa que algunes coses han canviat. Ara el seu pare té nous fills adoptius, la Sparrow Academy, i l’únic nexe en comú amb els dos universos és Ben, tot i que també ha canviat. Entre baralles i efectes especials, hauran de llimar asprors entre ells per lluitar contra una força maligna.

FIRST CLASS

Dia 23. ‘Reality’

Creat per Marta Torné, amb Álex Agulló i Roger Gual com a productors executius. Segueix la vida d’un grup d’amics rics de Barcelona (periodistes, dissenyadors, artistes i ‘dj’) que comparteixen el seu amor per la moda excessiva, les festes de luxe i els esdeveniments exclusius. Entre ells hi ha Aldo Comas, Archie M. Alled-Martínez, Clara Courel, Lucía Sáez-Benito, Álex Agulló, Amanda Portillo, Marc i Zaida Patsy, Meilan Kao, Carola Etxart, Julie Brangstrup, Ferrán Ribó, Álex Sáez i Cristina Fontella.

LA CASA DE PAPEL: COREA

Dia 24. Sèrie:

Corea, un dels actuals grans productors audiovisuals, s’afegeix al carro de l’èxit de ‘La casa de papel’ amb aquesta versió asiàtica de la sèrie espanyola. Les màscares (però no de Dalí), la granota vermella i l’atracament seguiran en la trama però amb lleugeres variacions, com per exemple que els assaltants ara són nord-coreans i sud-coreans que pretenen robar la nova moneda creada a partir de la reunificació dels dos països. Un dels protagonistes del fenomen ‘El juego del calamar’, l’actor Park Hae-soo, fa aquí de l’il·lustrat lladre de guant blanc Berlín.

MÉS ESTRENES DE SÈRIES

MALVERDE: EL SANTO PATRÓN. Dia 1. Els creadors d’‘El Señor del cielo’ i ‘La Reina del sur’ són darrere d’aquesta sèrie que relata la vida del delinqüent mexicà Jesús Malverde. A principis del segle XX es va convertir en llegenda perquè robava als rics per repartir el botí entre els pobres, una espècie de Robin Hood modern.

LAS ALAS DE LA AMBICIÓN. Dia 3. L’Asli, una jove que pertany la generació Z, desconfia del mèrit de treballar molt i opta pel camí més curt per escalar llocs.

DOS VERANOS. Dia 3. Uns amics es reuneixen per passar unes luxoses vacances anys després que alguns d’ells agredissin sexualment una de les integrants del grup.

EL RETO DE SUMMER. Dia 3. Una rebel adolescent nord-americana troba el seu lloc en un petit poble australià per a surfistes.

UNA MADRE PERFECTA. Dia 3. Una mare convençuda de la innocència de la seva filla comença a descobrir inquietants veritats sobre ella.

MI DIARIO DE LIBERACIÓN. Dia 6. Cansats de la monotonia que comporta ser adult, tres germans coreans volen trobar la manera de sentir-se realitzats i alliberar-se de les seves ordinàries vides.

UN HIJO TUYO. Dia 8. Després d’inseminar-se amb l’esperma del seu exnòvio en plena borratxera, una metge especialista en fertilitat intenta explicar el seu embaràs i recuperar el seu amor perdut.

LA PRIMERA MUERTE. Dia 10. Dues adolescents enamorades no tenen les coses fàcils: Juliette és una vampiressa i Calliope, una caçavampirs. Les dues estan a punt per executar la seva primera mort.

EL IDIOTA PREFERIDO DE DIOS. Dia 15. Comèdia protagonitzada per Melissa McCarthy i Ben Falcone. L’empleat d’un servei tècnic s’enamora de la seva companya de feina i es converteix, molt a desgrat seu, en missatger de Déu.

MALDIVAS. Dia 15. Sèrie brasilera sobre una jove que es muda a Rio de Janeiro per investigar la mort de la seva mare en un misteriós incendi.

AMOR Y ANARQUÍA. Dia 16. Temporada 2. Sofie, divorciada fa poc, intenta forjar una vida per a ella i per al Max. Però, a causa d’uns imprevistos, es troba en plena crisi vital.

NO SABÉIS QUIÉN SOY. Dia 17. Quan totes les proves apunten en la seva direcció, un home acusat d’assassinat utilitza el seu al·legat de clausura per relatar la seva història d’amor amb una misteriosa dona.

SPRIGGAN. Dia 18. Anime. Les relíquies que queden a la Terra d’una antiga civilització alienígena tenen uns poders molt perillosos. Els agents Spriggan de la Fundació ARCAM han d’impedir que caiguin en males mans.

EL HOMBRE CONTRA LA ABEJA. Dia 24. Comèdia protagonitzada per Rowan Atkinson, el mític Mr. Bean. Interpreta un maldestre pare de família que aconsegueix feina com a cuidador de cases. El seu primer encàrrec és una luxosa mansió plena d’obres d’art de valor incalculable, cotxes clàssics i un gosset. Però la irrupció d’una molesta abella posarà el seu lloc de treball en perill.

PEL·LÍCULES

INTERCEPTOR. Dia 3. Chris Hemsworth és un dels productors d’aquesta pel·lícula d’acció que dona glòriaa a la seva dona, Elsa Pataki. Interpreta la capitana J. J. Collins, que, després de ser injustament apartada del treball dels seus somnis al Pentàgon, es troba al comandament d’una remota base d’intercepció de míssils nuclears enmig del Pacífic. Un atac contra el centre fa que s’enfronti al corrupte Alexander Kessel (Luke Bracey), un exagent d’intel·ligència de l’Exèrcit nord-americà. 

LA IRA DE DIOS. Dia 15. ‘Thriller’ argentí. La Luciana està convençuda que les estranyes morts dels seus familiars van ser orquestrades per un novel·lista per a qui treballava. Així que recorre a un periodista per trobar la veritat i salvar la seva germana, l’única parent que li queda amb vida.

AMOR Y HELADO. Dia 22. Adaptació de la novel·la ‘Amor & Gelato’, de Jenna Evans Welch. La Lina passa l’estiu a la Toscana italiana per complir l’últim desig de la seva mare abans de morir: conèixer el seu pare.

EL HOMBRE DE TORONTO. Dia 24. Un assessor de vendes i l’assassí més letal del món (conegut com ‘l’home de Toronto’) són víctimes d’una confusió d’identitat després de coincidir en una cabana de lloguer.

DOCUMENTALS I ‘REALITIES’

EIRIK JENSEN: ¿POLICÍA O DELINCUENTE? Dia 3. Docusèrie sobre el procés penal contra Eirik Jensen, el policia més famós de Noruega, que es planteja la pregunta que ha tenallat el país des que va ser detingut el 2013: ¿és el millor agent de policia de la història de Noruega o el millor narcotraficant mai vist a Escandinàvia? 

¡EL SUELO ES LAVA! Dia 3. Temporada 2. ‘Reality’ de competició amb obstacles, risc i lava. Com a novetat aquesta temporada, els concursants s’enfrontaran a un volcà enorme i molt relliscós.

SÉ DÓCIL: REZA Y OBEDECE. Dia 8. Sèrie documental sobre la detenció d’una secta en un ranxo de Texas el 2008, on van trobar 400 nens que se sospitava que patien abusos sexuals.

RHYTHM + FLOW FRANCE. Dia 9. Els rapers francesos competeixen per guanyar un premi de 100.000 euros.

HALFTIME. Dia 14. Documental en què la cantant i actriu Jennifer Lopez reflexiona sobre la seva carrera i el que suposa estar sempre sota l’atenta mirada dels focus.

ESPEJISMOS DIGITALES: MUERTES, MENTIRAS E INTERNET. Dia 15. Sèrie documental sobre la desinformació als EUA.

TOMMA IKUTA CANTA, BAILA E INTERPRETA KABUKI. Dia 16. Documental sobre l’actor japonès Toma Ikuta, els preparatius per actuar en una nova obra de ‘kabuki’ i els seus 20 anys d’amistat amb l’estrella del ‘kabuki’ Matsuya Onoe.

Notícies relacionades

BEN CRUMP: EL ABOGADO DE LOS AFROAMERICANOS. Dia 19. Documental sobre el revolucionari advocat de drets civils Ben Crump, conegut per exigir als Estats Units que assumeixi el que deu als seus clients, entre els quals hi ha la família de George Floyd i la de Breonna Taylor. Dirigit i produït per la premiada cineasta Nadia Hallgren (‘Mi historia’, ‘After Maria’, ‘The Show’). 

EL FUTURO DE... Dia 21. Sèrie documental que es planteja què passaria si poguéssim veure com afectarà la tecnologia en el futur als aspectes de la vida quotidiana.