Cinquena temporada

‘Élite’, un nou còctel en vena d’eros i tànatos

Netflix estrena aquest divendres, dia 8, nous capítols de la sèrie protagonitzada pels alumnes de l’exclusiva escola Las Encinas

La temporada porta dos nous personatges, interpretats per Valentina Zenere i André Lamoglia, i un nou cadàver

‘Élite’, un nou còctel en vena d’eros i tànatos
3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un nou cadàver flota sobre l’aigua en ‘Élite’, succés tràgic que ja ha servit de pròleg prèviament en la sèrie de Netflix, que estrena aquest divendres, dia 8, la seva cinquena temporada, després de l’èxit obtingut per la quarta, que es va col·locar en el primer lloc del rànquing del més vist mundialment. Aquesta imatge, tant impactant com habitual, serveix d’anunci del que passarà, perquè l’acció s’inicia amb els interrogatoris habituals per part de la policia, als quals els alumnes de l’exclusiu centre Las Encinas ja estan acostumats. I, per si això fos poc, la implementació d’una disciplina més que fèrria per part del director del centre, el Benjamín (Diego Martín), desencadena una espiral de desenfrenament i excessos que posa la ficció a uns límits mai vistos.

La temporada comença amb els successos tràgics ocorreguts la nit de Cap d’Any de la quarta entrega: l’assassinat de l’Armando (Andrés Velencoso) —empresari que assetjava la Mencía (Martina Cariddi) i que a punt va estar de matar la seva germana, l’Ariadna (Carla Díaz), quan la va defensar—, per part d’un alumne, el Guzmán (Miguel Bernardeau), qui va decidir posar terra pel mig. El director vol posar fi a tanta laxitud, però només falta que a aquests cadellets, tan acostumats que no els maregin, els tallin les ales. Serà el seu fill, el Patrick (Manu Ríos), el que liderarà l’acte de rebel·lió. I no se li ocorrerà una manera millor que una festa del «tot val», que inclou sexe, drogres, alcohol i moltíssim desfasament.

Una festassa, que, com no podria ser de cap altra manera, serveix per lluir modelets —tot i que molt escassos, com exigeix el ‘dress code’— i, principalment, perquè el Patrick intenti seduir un nou alumne, l’Iván (André Lamoglia), un noi, en principi heterosexual, que el torna boig. A aquest noi, fill d’un futbolista portuguès de vida dissoluta, l’interpreta l’actor brasiler, protagonista de la sèrie de Disney Channel ‘Juacas’. L’altra nova incorporació és la Isadora, la filla dels amos de l’oci nocturn d’Eivissa, a qui dona vida l’argentina Valentina Zenere, una altra ‘exnoia Disney’ (‘Soy Luna’ i ‘Juacas’), que al nostre país ha participat en ‘Las chicas del cable’.

Obediència i hedonisme

La resta dels personatges són els mateixos que en la temporada anterior, tot i que en aquesta apareixen transformats. Alguns, a causa del trauma que els va produir l’episodi amb l’empresari mort. Així la Mencía, després d’haver flirtejat amb la prostitució per divertir-se i amb l’homosexualitat, adoptarà en principi una postura d’obediència extrema cap al seu progenitor (i director de l’escola) i un distanciament amb la seva nòvia, la Rebeka (Claudia Salas). L’Ariadna, en canvi, viu el seu xoc posttraumàtic entregada a l’hedonisme, cosa que provoca la desesperació del seu nòvio, el Samuel, (Itzan Escamilla), que continua sent el que menys perd el cap.

Notícies relacionades

Per la seva part, l’Omar (Omar Ayuso), ja sense l’Ander (Arón Piper), traurà el seu costat més solidari ajudant un jove immigrant, el Bial, a qui dona vida Adam Nourou, guanyador d’un premi Goya al millor actor revelació per la pel·lícula ‘Adú. Ell conte de la Ventafocs que van viure la jove netejadora de l’institut, la Cayetana (Georgina Amorós), i el príncep Phillipe (Pol Granch) viurà un nou episodi després de conèixer-se que ell és un depredador sexual.

Així mateix, la Rebeka buscarà nous interessos, intentant oblidar la Mencía... D’altra banda, va ser testimoni de l’ocultació del cadàver de l’Armando, que, per cert, ha deixat un ‘regalet enverinat’ que pot enfonsar el director i la seva família. I un cas sense resoldre que planarà per aquesta temporada, en què, a més del ‘thriller, no faltarà el luxe, el desenfrenament sexual i l’exhibició d’atractius cossos joves, que són les raons del deliri mundial que provoca la sèrie.