Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 19 de juliol

  • Les segones temporades dels molt diferents fenòmens ‘Ted Lasso’ i ‘Sky Rojo’, entre les nostres 5 apostes per a Apple TV+, Netflix i HBO

Les sèries clau per a la setmana del 19 de juliol

Apple TV+

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A més de repassar un grapat de grans sèries sobre esport i així escalfar per a la marató olímpica, aquesta setmana podrem saber, per exemple, si l’AFC Richmond torna a pujar de categoria en la Premier League. Tot seguit, les nostres apostes addicionals al complet.

1. ‘Una ola de treinta metros’, l’Everest del surf 

1.

Fa una dècada, el surfista d’onades grans Garrett McNamara es va desplaçar al poble portuguès de Nazaré per saber si realment les seves onades eren tan impressionants i es podien surfejar. Va acabar batent un parell de rècords mundials, el segon el 2013, quan va afrontar una onada de trenta metres. Els seus èxits, així com la transformació de Nazaré en destí de surf, són recorreguts ara per Chris Smith (‘Fyre’) en una sèrie documental de sis parts. HBO, dilluns, dia 19. 

2. ‘Masters del Universo: Revelación’, igual però diferent

2. ‘

El ‘fanboy’ professional Kevin Smith desenvolupa aquesta continuació tardana de la sèrie de dibuixos animats dels vuitanta, alhora un homenatge a aquella i un intent de fer una cosa més adulta i complexa a nivell argumental. L’estudi Powerhouse (’Castlevania’, ‘Las aventuras de Kid Danger’) s’encarrega de l’animació. Posant veu als personatges en la versió original, gent com Mark Hamill (Skeletor), Sarah Michelle Gellar (Teela) i Lena Headey (una dolenta, clar: Evil-Lyn). Netflix, divendres, dia 23.

3. ‘Kingdom: la historia de Ashin’, l’episodi especial

3. ‘

Per fi s’estrena aquest ‘spin-off’ d’un únic episodi de ‘Kingdom’, intensa barreja de drama històric i terror zombi que va propulsar la producció de sèries de Netflix a Corea. Repeteixen al capdavant el guionista Kim Eun-hee i el director Kim Seong-hun, el mateix d’aquell diabòlic thriller anomenat ‘A hard day’. Jun Ji-Hyun (mítica noia de ‘My sassy girl’) encarna el misteriós personatge aparegut al final de la segona temporada i que sembla conèixer els orígens de la planta de resurrecció. Netflix, divendres, dia 23.

4. ‘Ted Lasso (T2)’ lliçons salvavides

4. ‘Ted Lasso (T2)’ lliçons salvavides

Fins a 20 nominacions (és a dir, vint més que la pobra ‘Mythic Quest’) ha obtingut aquest títol revelació del 2020 en els últims Emmy. Mai abans una comèdia havia tingut tantes mencions en els esmentats premis amb la seva primera temporada: ‘Glee’ va arribar a les dinou el 2010. Hi ha motius, o sobretot, motiu: la gran tasca del també cocreador Jason Sudeikis com aquest optimista entrenador de futbol americà ficat gairebé a cegues a la Premier League britànica. Apple TV+, des de divendres, dia 23.

 

5. ‘Sky Rojo (T2)’ el final del viatge

Notícies relacionades

5. ‘

Amb la seva primera tanda d’episodis, aquest accelerat i dislocat ‘thriller’ dramàtic d’Álex Pina i Esther Martínez Lobato, tàndem de ‘La casa de papel’, va generar passions bastant diverses. Ara sabrem com acaba el camí de les seves tres prostitutes protagonistes: l’autodestructiva Coral (Verónica Sánchez), la innocent però menys Gina (Yany Prado) i la lògicament rabiosa Wendy (Lali Espósito). El viatge psicodèlic arribarà (en principi) a la seva fi amb aquesta entrega. Netflix, divendres, dia 23.