Actor molt lector

Tom Hiddleston, enciclopèdia dels còmics de superherois

  • El protagonista de ‘Loki’ va exercir com a ‘líder-enciclopèdia’ per als membres de l’equip de la sèrie no familiaritzats amb el personatge i la mitologia de Marvel en general

Tom Hiddleston, enciclopèdia dels còmics de superherois

Marvel Studios

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

De l’actor Tom Hiddleston se’n coneix la devoció per Shakespeare: a sobre de les taules, ha interpretat el Cassio d’‘Otel·lo’, el Coriolà de l’obra homònima i el mateix Hamlet (a les ordres de Kenneth Branagh, director de ‘Thor’). Però potser menys coneguda és la seva passió pels còmics de Marvel, que va desenvolupar sobretot després de ser fitxat com a Loki. En els seus anys com el personatge, ha hi fet una immersió tan plena que ara exerceix com a líder-enciclopèdia en els rodatges.

Notícies relacionades

Owen Wilson, per exemple, despreocupat ell, no va llegir cap còmic per preparar-se per a ‘Loki’. Abans de començar a rodar, Hiddleston li va explicar tot el que n’havia de saber. I de fet, el protagonista de la sèrie va acabar fent el mateix per a altres membres de l’equip: li deien ‘les conferències Loki’. «Molts departaments –ha explicat l’actor en roda de premsa– tenien curiositat per saber a què havien respost certes decisions sobre el personatge, com els canvis en el vestuari o en el seu arc dramàtic. Vaig poder especificar-los-ho tot i que així la sèrie fos més precisa en cada petit aspecte». Gugu Mbatha-Raw, àlies Ravonna Renslayer, va aprendre a pronunciar bé els noms gràcies a Hiddleston.

En la presentació global a la premsa, Hiddleston no va donar les gràcies només als sospitosos habituals, és a dir, productors, creadors, col·legues intèrprets, etcètera. També va aprofitar per expressar un agraïment sincer a «tots els que han escrit i dibuixat Loki als còmics, començant per Stan Lee i Jack Kirby, passant per J. Michael Straczynski i arribant a Daniel Kibblesmith». La cultura pop mereix respecte.

Temes:

Disney+ Marvel