GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 22 de juliol

El fantàstic mana en una setmana també marcada pel final d''Orange is the new black'

i09bkzjdbqzgypnbptgz

i09bkzjdbqzgypnbptgz

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cadenes i plataformes s’han posat d’acord per procurar-nos hores de refrescant evasió en dies de canícula: guerreres sobrenaturals, alienígenes i superherois –bé, també dones entre reixes– poblen l’agenda de la setmana.

Fantasia per a sobretaules pesades

Els al·lèrgics al món real tenen una cita amb 'The outpost', la segona temporada del qual promet més fantasia, ciència-ficció i espasa i bruixeria sense excessives pretensions, sense diàlegs shakesperians ni molta ‘realpolitik’. En els nous episodis, després de derrotar Dred i recuperar la Fortaleza, Talon (Jessica Green) i Gwynn (Imogen Waterhouse) es preparen per a la guerra contra ‘la Ordren Primaria’. Syfy, des de dimarts, dia 24 de juliol.


Sackhoff torna a l’espai

Últimament l’hem vist en sèries de superherois ('The Flash') i texans ('Longmire'), però on tots volem veure Katee Sackhoff és en l’espai, el seu espai natural des dels dies de 'Battlestar Galactica', en què encarnava l’enigma Starbuck. A 'Otra vida' és la comandanta Niko Breckinridge, seleccionada per liderar una missió a un planeta llunyà després de l’aterratge a la Terra d’una misteriosa nau. Sembla un encreuament distret de 'La llegada', 'Interstellar', 'Aniquilación' i 'Sunshine'. Netflix, des de dijous, dia 25 de juliol.


¿Qui vigilarà els vigilants?

Notícies relacionades

Doncs The Boys, per exemple, grup clandestí de la CIA que persegueix superherois moralment dubtosos i la corporació que els representa. Els van crear Garth Ennis (guionista) i Darick Robertson (il·lustrador) per a un còmic dels dos mil, i ara protagonitzen una sèrie amb Eric Kripke ('Sobrenatural’) com a 'showrunner'. El primer episodi està dirigit per Dan Trachtenberg, signant de 'Calle Cloverfield 10' o l’episodi 'Playtesting' de 'Black mirror'. Amazon Prime Video, des de divendres, dia 26 de juliol.


Adeu a Piper Chapman

'Orange is the new black', un clàssic de la moderna era de l’'streaming', arriba a la seva fi sis anys després, cinc més dels que va estar la veritable Piper a la presó. Malgrat els seus alts i baixos, es recordarà com una sèrie valuosa, sobretot pel que ha aportat en qüestions de representació de gènere i sexualitat. Piper i Sophia miren d’adaptar-se a la vida al món exterior, mentre que d’altres continuen sobrevivint a la presó de màxima seguretat o algun centre de deportació. Movistar+ (en exclusiva), des de dissabte, dia 27 de juliol.