NOVA FICCIÓ D’ÈPOCA

‘Els Bridgerton’ arriben a casa per Nadal

Netflix estrena la seva primera sèrie amb Shonda Rimes, una comèdia romàntica i aguda desenvolupada al Londres de la Regència, al rodatge de la qual va assistir EL PERIÓDICO

7
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els estudis d’Uxbridge, població pròxima a Londres, bullien el 21 de febrer previ a l’explosió de la pandèmia, com només passa a les grans produccions. I és que allà es gestava ‘Els Bridgerton’, sèrie basada en les obres de Julia Quinn ( a mig camí entre ‘Downton Abey’ i ‘Gossip Girl’), que suposarà el primer projecte per a Netflix de Shondaland, la productora de Shonda Rimes, després del seu milionari fitxatge. La ficció, que narra com discorre la vida d’una viuda i els seus vuit fills en el luxós i competitiu món de l’alta societat de la Regència londinenca, veurà la llum a la plataforma aquest divendres, 25 de desembre.

En aquesta jornada en què va ser present EL PERIÓDICO, actors, extres i equips es movien per passadissos, sets i caravanes de maquillatge i vestuari amb l’excitació que dona saber que en nou dies finalitzarien els vuit mesos de rodatge. Encara hi havia dretes la casa de cartró pedra dels Bridgerton, decorada en tons blaus i rosats, propis de l’elegant aristocràcia, i la dels Fatherington, banyada en colors àcids i cridaners, conforme amb el gust d’uns nou-rics, perquè l’espectador distingeixi a primera vista els dos mons tan oposats.

La mateixa gamma que identifica l’espectacular col·lecció de vestits de les dones de totes dues famílies, la creació de la qual va suposar una àrdua tasca d’investigació per a l’equip de vestuari, entossudit a reproduir fidelment les tendències de l’època. Fins al punt que es va haver d’obrir un taller de costura amb 200 empleats per confeccionar els 7.500 vestits a mesura que porten els actors i els extres. Una dificultat a la qual també es va enfrontar l’equip de maquillatge i perruqueria, que, a més d’haver de camuflar tatuatges del segle XXI, es va entretenir a elaborar sofisticades perruques amb flors i ocells incrustats de difícil equilibri.

Les mansions

En la visita al rodatge s’apreciava com, en un dels sets, un immens mural pintat en tan sols 10 dies permetia que pels grans finestrals dels Bridgerton sortís un preciós paisatge realista, i des de la petita botiga de la ciutat es veien passar carruatges reals amb cavalls de carn i ossos, al pas dels quals s’havien col·locat unes enormes planxes per evitar desafortunades relliscades.  

Aquell fred dia de febrer es gravava, entre d’altres, l’escena en la qual la jove Daphe Bridgerton (Phoebe Dynevor) s’enfrontava a la seva nit de noces amb... No, no farem ‘spoiler’ revelant qui l’acabarà portant a l’altar. La seva mare, ‘lady’ Violet Bridgerton (Ruth Gemmel), li donava consignes, tot i que amb això només aconseguia augmentar el nerviosisme de la jove, que patia malgrat haver aconseguit la seva gran meta: casar-se. I és que aquesta és la gran raó de ser de l’aristocràtica família que dona nom a la sèrie: la recerca de l’amor i el matrimoni, en la qual tenen cabuda dones apoderades. 

La columnista

La licitació en aquest mercat de l’amor es desenvolupa a les ostentoses sales de balls de Mayfair i als aristocràtics palaus de Parke Lane de les primeres dècades del segle XIX, on es donen cita, a més de les relacions amoroses, les dinàmiques del poder, el sexe i la traïció, explicat tot això amb aquesta mirada contemporània que contenen les novel·les de Quinn. Un fosc racó que s’encarregarà d’escampar la misteriosa columnista ‘lady’ Whisttledown, a qui dona vida una Julie Andrews que només li presta la veu. 

Una de les particularitats de la sèrie, de qui Chris van Dusen (guionista d’‘Anatomía de Grey’ i ‘Scandal’) és el ‘showruner’ i creador del primer dels vuit capítols, ésla inclusió d’actors i actrius de raça negra en papers poc habituals en una sèrie d’època, com el del Duc (Regé-Jean Page) o la reina Carlota (Golda Risheuvel). Una mostra més d’aquesta clara aposta de Rhimes per reforçar la representació negra a la televisió nord-americana i en la tradició dramàtica britànica, que va més enllà de complaure una part del públic: reivindica que un negre pot protagonitzar un drama romàntic d’època sense haver de ser el sofert servent. 

Que ningú esperi una comèdia romàntica d’època edulcorada, perquè ‘Els Bridgerton’ pot ser canalla, aguda, divertida i, com promet Netflix, terriblement addictiva.

Qui és qui a ‘Els Bridgerton’

Julie Andrews dona veu a ‘lady’ Whistledown


Parapetada rere l’anonimat, aquesta enginyosa cronista del xafardeig de llengua afilada a la qual dona vida la intèrpret de ‘Mary Poppins’ i ‘Somriures i llàgrimes’, utilitza una curiosa barreja de comentaris socials i insultants calúmnies per posar potes enlaire l’alta societat de 1813.

Phoebe Dynevor és Daphne Bridgerton

La perfecta debutant, que ha estat esperant tota la vida per fer la seva gran estrena al mercat del matrimoni i la seva hora ha arribat en la temporada de 1813. Però les coses no sortiran com estaven planejades a l’irrompre en la seva vida un cert duc a qui creu que l’uneix només una amistat. Phoebe ha treballat a ‘Younger’ i ‘Dickensian’.

Regé-Jean Page és Simon Basset

Després de tornar a Londres, l’atractiu duc de Hastings es troba que és el tema principal de conversa entre senyoretes amb ànsies de matrimoni i mares molt ambicioses. No obstant, el duc té les seves raons per no tenir cap interès en el seu títol, en l’alta societat ni a casar-se. Li dona vida l’actor de ‘For the people’ i ‘Roots’.


Jonathan Bailey és Anthony Bridgerton

El germà gran dels Bridgerton, a qui dona vida l’intèrpret de ‘W1A’ i ‘Broadchurch’, és el noble anglès per excel·lència, i responsable de la família des que va assumir el títol de vescomte del seu difunt pare. És infinitament guapo, encantador i ric. Però abans de complir amb el seu aclaparador deure de casar-se i engendrar un hereu, ha de moderar la seva recerca de plaer.

Ruth Gemmell és ‘lady’ Violet Bridgerton


És tot calidesa, saviesa i amor. La matriarca dels Bridgerton se les enginya per tractar a tothom amb inigualable amabilitat i respecte. Però això no és sinònim de debilitat, ja que no permet que ningú s’atreveixi a interferir en la seva família. No hi ha res que li agradaria més que els seus fills es casessin, però no per conveniència, sinó per amor. Gemmell va intervenir a ‘Deep state’ i ‘Penny dreadful’.

Nicola Couglan és Penelope Featherington


L’actriu de ‘Derry girls’ i ‘Harlots’ dona vida a una noia molt intel·ligent amb un enginy agut i un cor bondadós. Penélope preferiria balancejar-se a prop del perímetre de qualsevol saló de ball en lloc d’ocupar el centre de la pista. Ha nascut en una família que mai l’entendrà.

 Luke Newton (The lodge’, ‘The cut’) és Colin Bridgerton

Aquest jove ben plantat està acostumat a desarmar els seus companys de la societat amb bromes afables, tot i que rere els seus seductors ulls s’amaga un seriós sentit de la. Colin s’interessa per la més jove de la ciutat, però aquest enamorament acaba donant-li més del que havia previst.

Claudia Jessie (‘Vanity Fair’, ‘Doctor Who’) és Eloise Bridgerton

Intel·ligent, descarada i rebel, Eloise Bridgerton no és aquí per convertir-se en la més jove debutant, somrient i picardiosa. Ella creu que està destinada a una cosa molt més gran, tot i que se li està tirant a sobre l’edat de contraure matrimoni.

Luke Thompson (‘Dunkerque’, ‘Hamlet’) és Benedict Bridgerton

El segon dels germans Bridgerton anhela alguna cosa més que la interminable ronda de festes enlluernadores a les quals es troba assistint cada nit. Sensible i entranyable, somia convertir la seva afició artística en una carrera en tota regla, i aviat es troba mirant lluny fora d’aquest món per aconseguir-ho.

Ruby Stokes (‘Da Vinci’s demons’) és Francesca Bridgerton

Més reservada i misteriosa que la resta dels germans Bridgerton, Francesca és acurada amb les seves paraules i té un sentit de l’humor astut i subversiu.

Will Tilston (‘Goddbye Christopher Robin’) és Gregory Bridgerton

Terrible, tot i que adorable i amb un cor d’or, Gregory viu per molestar la seva germana petita, Hyacinth, de qui es burla constantment.

Florence Hunt (‘Cursed’) és Hyacinth Bridgerton

Posseïdora d’una gran saviesa per a la seva edat, Hyacinth és tan singular com exuberant. La petita dels Bridgerton no pot esperar a seguir els passos de les seves germanes i aviat pren part en el mercat matrimonial.

Notícies relacionades

Polly Walker (‘Pennyworth’, ‘Age before beauty’) és ‘lady’ Poertia Featherington

Potser la mare més ambiciosa de totes. ‘Lady’ Featherington està decidida a aconseguir un bon partit per a cadascuna de les seves filles, i sempre les està pressionant a les festes. Astuta i despietada, ‘lady’ Featherington aconsegueix el que vol, costi el que costi.

Temes:

Netflix Sèries