Activitat gratuïta

Les bugaderes, protagonistes de les Jornades Europees de Patrimoni de Santa Coloma

  • S’ha organitzat un espectacle per reivindicar «els safarejos com a espais de memòria col·lectiva i la bugada com un treball primordial»

csm tballdovina 1 8b401679e4

csm tballdovina 1 8b401679e4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sota l’epígraf ‘Les veus de les bugaderes a l’antic Safareig públic’, el 7, 8 i 9 d’octubre se celebren les Jornades Europees de Patrimoni a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

Durant aquests dies, els municipis catalans mostren el seu patrimoni a través d’activitats perquè la ciutadania disfruti de visites gratuïtes i «pugui conèixer en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d’aconseguir la implicació social per la salvaguarda i valoració», remarquen des del consistori.

En el marc de les JEP’22, el 9 d’octubre (a les 11 h), el Museu Torre Balldovina ha organitzat una visita a l’antic safareig públic de Santa Coloma, a la plaça de Montserrat Roig. Aquesta activitat es completarà amb un espectacle cultural-musical que «reivindica els safarejos com a espais de memòria col·lectiva i la bugada com un treball primordial en la cura de la vida», expliquen des de l’ajuntament colomenc.

La representació es desenvoluparà a partir de lectures en veu alta sobre el tema, fotografies, vídeos, cançons en directe i una mostra d’objectes relacionats amb la bugada. Els textos de Mercè Rodoreda, Neus Català, Trinidad Gallego (Dones del 36), Federico García Lorca, Virginia Satir i altres autores «prendran protagonisme juntament amb dones anònimes, igualment importants», afegeixen des del consistori.

Notícies relacionades

Així, l’activitat serà gratuïta, tot i que amb places limitades. Qui estigui interessat en assistir s’haurà d’inscriure prèviament al Museu Torre Balldovina, tant de manera presencial, com per telèfon (93.385.71.42) o correu electrònic (museutorreballdovina@gramenet.cat).

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma