Sanitat pública

L’Esperit Sant de Santa Coloma incorpora una eina per vigilar el dolor que tenen els seus pacients

  • L’objectiu és identificar els malalts que presenten un llindar de dolor elevat i «donar una resposta ràpida»

mg 2191b

mg 2191b

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els professionals de Sistemes d’Informació de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) han desenvolupat una nova eina que permet «visualitzar tots els registres de dolor dels pacients hospitalitzats de manera simultània» en una sola pantalla i, d’aquesta manera, «donar una resposta ràpida per alleujar-lo i controlar-ne la progressió».

Des del centre colomenc expliquen que la nova eina es nodreix de les dades que obté el personal d’infermeria mitjançant l’Escala Visual Analògica (EVA), que mesura la percepció de dolor dels pacients hospitalitzats.

Amb l’aplicació es pot tenir una visió global de l’hospital i «identificar fàcilment els pacients que presenten un llindar de dolor elevat», afegeixen. Des d’aquesta aplicació es permet també analitzar l’evolució del dolor que ha tingut cada pacient.

Projecte Hospital sense Dolor

Aquesta és una de les iniciatives del projecte Hospital sense Dolor que s’ha impulsat des del Grup de Treball de Dolor de l’Hospital Esperit Sant i que té l’objectiu de «consolidar la bona praxi en la valoració i maneig del dolor en totes les unitats i serveis de l’hospital».

El juny passat es van posar en marxa ja diferents sessions informatives sobre el maneig del dolor entre els professionals d’urgències i, en els pròxims mesos, està previst continuar impulsant noves edicions formatives entre els professionals amb l’objectiu de «disminuir la prevalença del dolor i augmentar la taxa d’avaluació i identificació sistemàtica del dolor».

Notícies relacionades

D’altra banda, també està previst impulsar una campanya de sensibilització entre els usuaris de la FHES per conscienciar-los sobre la importància de controlar el dolor agut postoperatori i el dolor crònic.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma