European Mobility Week

Tallers, exposicions i altres activitats a la Fira de la Mobilitat 2022 de Santa Coloma

  • Aquest esdeveniment dirigit a tots els públics se celebrarà diumenge, 18 de setembre, de 10 a 14 h

Tallers, exposicions i altres activitats a la Fira de la Mobilitat 2022 de Santa Coloma

Ayuntamiento de Santa Coloma

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) se celebrarà aquest diumenge, 18 de setembre, de 10 a 14 h, la Fira de la Mobilitat. Un esdeveniment dirigit a tots els públics que tindrà lloc al Parc d’Europa, a l’altura de l’avinguda del Puig Castellar.

Durant la jornada es realitzaran tallers, jocs i exposicions per fomentar el canvi de comportament en favor de la mobilitat activa, l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, així com tallers manuals de construcció i reparació de vehicles sostenibles.

La Setmana Europea de la Mobilitat o European Mobility Week és la campanya insígnia de la Comissió Europea sobre la conscienciació de la mobilitat urbana sostenible. Entre els seus objectius, fomentar el canvi de comportament en favor de la mobilitat activa, el transport públic i altres solucions de transport netes i intel·ligents.

La fira comptarà amb la participació de diferents entitats, com el Centre d’Educació Ambiental Municipal d’Ecometròpoli, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), TUGSAL, Som Mobilitat, entre d’altres.

Programació d’Ecometròpoli

A càrrec d’Ecometrópoli anirà el taller ‘Construcció d’un bus solar’ que «funciona de manera autònoma amb energia solar».

També ho faran diversos jocs: el ‘Santa Coloma es mou – Metrominut», per ajudar a planificar els desplaçaments i evidenciar l’eficàcia dels desplaçaments a peu; ‘En bici per Santa Coloma’, dirigit a fomentar la reflexió sobre l’ús cívic de la bicicleta a la ciutat; i la ‘Ruleta de la mobilitat’, per posar a prova els coneixements sobre mobilitat sostenible.

A més, a càrrec d’Ecometrópoli també anirà l’exposició ‘La mobilitat a Santa Coloma’, composta de 5 ‘roll-ups’ que expliquen les característiques de la mobilitat a la nostra ciutat.

L’AMB a la Fira

Per la seva banda, l’AMB oferirà els seus serveis a ‘la Cleta’, una bicicleta familiar que es podrà llogar per fer passejos pel Parc d’Europa.

També dins del programa ‘Reparat Millor que Nou’, on s’oferirà un servei de préstec gratuït d’eines per a la reparació de bicicletes ‘in situ’.

Un autobús elèctric per visitar

De la mà de TUGSAL, els assistents podran veure, en exposició, un autobús elèctric que la ciutadania pugui visitar i aprendre com funciona. A més està lligat a un espai expositiu i un taulell on els visitants podran respondre a preguntes relacionades.

TUGSAL també realitzarà un taller de fabricació d’un autobús retallable i un audiovisual per explicar les bones pràctiques en l’ús del transport públic.

Notícies relacionades

Finalment, Som Mobilitat exhibirà la seva aposta per la mobilitat compartida i 100% elèctrica com a alternativa a la propietat dels vehicles de motor.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma