Més d’una dècada de retard

L’L-1 del metro entre Santa Coloma i Badalona s’haurà d’esperar fins al 2028

Tot i que encara no hi ha anunci oficial, així ho va indicar el conseller Puigneró a pregunta del PSC-Units al Parlament

L’L-1 del metro entre Santa Coloma i Badalona s’haurà d’esperar fins al 2028

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ampliació de l’L-1 del metro des del barri de Fondo de Santa Coloma fins als barris de Montigalà, Lloreda i Sant Crist de Badalona s’haurà d’esperar fins al 2028, després de més d’una dècada de retards des que l’avantprojecte es va presentar el 2010 i les obres es van plantejar de cara al 2012.

Així ho preveu el Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2021-2023, tal com va contestar Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Territori, a pregunta presentada fa uns mesos al Parlament pel grup PSC-Units, si bé el Govern encara no ha fet l’anunci oficial.

Dues fases d’actuació

Amb un suposat inici de les obres el 2025, la primera fase d’actuació, que implica la creació de dues noves estacions als barris de Montigalà i Lloreda-Sant Crist, es preveu que pot estar a punt en tres anys.

Notícies relacionades

En segon lloc, el PDI també contempla que l’L-1 s’allargui cap al Llobregat a través d’un túnel que passarà per sota el riu i arribarà fins al Prat. Serà així com l’L-1 afegiria una estació per aquest punt, el Prat Estació, i també serviria per connectar amb l’L-9 i Rodalies.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma

Temes:

Barcelones