Del 2 al 5 de setembre

Festa major Santa Coloma 2022: Manel i Tanxugueiras, caps de cartell

Consulta aquí tota la programació de la gran ciutat catalana per a la seva principal celebració cultural

Festa major Santa Coloma 2022: Manel i Tanxugueiras, caps de cartell

Ayuntamiento de Santa Coloma

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La festa major d’estiu 2022 de Santa Coloma de Gramenet se celebrarà del 2 al 5 de setembre, i es tornarà així a la normalitat precovid. Aquest any hi haurà un total de 98 activitats, 44 de les quals, amb segell colomenc, i amb la participació de 17 artistes locals.

«Tornem amb moltes ganes i molta empenta amb una edició de la festa major d’estiu amb una important participació del talent local i un munt de propostes per a tots, sense oblidar el caràcter solidari i participatiu de la nostra gent», va remarcar l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, en la seva intervenció.

Entre les activitats que tornen hi ha les esportives, la Fira d’Entitats a Can Zam i les activitats organitzades per les entitats de cultura tradicional. No faltarà la ‘migada’ popular ni els grans concerts al cor de la ciutat, a la plaça de la Vila o a la plaça Pau Casals. Aquest 2022, Manel, Tanxungueiras i Rosa López en seran alguns dels principals reclams.

La festa major d’estiu començarà divendres 2 de setembre, amb una cercavila i el pregó a càrrec del doctor Martín Rueda, prestigiós podòleg colomenc, que es podrà seguir també online a través del canal de YouTube Ikonograma.

Els noms propis de la festa major

El divendres 2 de setembre a la nit hi haurà a Santa Coloma els concerts dels Manel i d’Hotel Cochambre a la plaça de la Vila. Rosa López ho farà a la plaça del Rellotge.

Dissabte a la nit, 3 de setembre, actuació de Varry Braba i Los 40 on Tour a la plaça de la Vila. Dins del festival Sintonittza ho faran Los Enemigos al parc d’Europa. Suu i Andrea Motis cantaran a la carpa de la plaça Pau Casals.

Diumenge, 4 de setembre, la nit estarà amenitzada amb els concerts de Los Diablos, Santabárbara i La Loca Histeria, a la plaça de la Vila. La mateixa nit hi haurà «un espectacular xou» amb drons a càrrec de Flock Drone Art, al parc de Can Zam.

Dilluns a la nit acabarà, després del tradicional piromusical, amb Miki Núñez i Tanxugueiras, que posaran punt final a una festa major per al record amb una vetllada de sabor eurovisiu.

Altres activitats

La festa major d’estiu disposarà també de propostes dirigides al públic familiar, amb el programa d’espectacles ‘UAU!’, amb el segell de qualitat de Passatge Insòlit, i una multitud d’activitats dedicades als infants. Com a gran novetat, els espectacles amb berenars saludables que tindran lloc al parc dels Pins, amb referents de la música infantil com Damaris Gelabert, Xiula o l’exitós espectacle Heavy per Xics.

«Un dels grans èxits de la festa del 2021 va arribar per quedar-se: el barco amb més marxa de la ciutat, la ‘Perla Ibera’. Aquest escenari mòbil i itinerant, en què actuaran Mala Vida, Sondelvent, 33 Revoluciones i Gain Over oferiran el seu talent visitant tots els districtes de la ciutat», expliquen des de l’ajuntament.

Al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré es podrà visitar la biennal a càrrec dels artistes plàstics de la ciutat. Per la seva banda, l’exposició al Museu Torre Balldovina estarà dedicada al 75è aniversari del Centre Excursionista Puig Castellar.

El mocador solidari

«Després de l’èxit de l’any passat, repetirem el procediment de repartiment del mocador solidari de la festa major (i els 2x1 de la fira), que es portarà a terme mitjançant reserva online a partir del dia 22 d’agost, mitjançant la web Grameticket, amb recollida a partir del dia 29 d’agost al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar», remarquen des del consistori.

Notícies relacionades

La recaptació anirà íntegrament al programa municipal d’aliments solidaris gestionat per Creu Roja Barcelonès Nord i l’ajuntament. Com és habitual, el ‘hashtag’ a Instagram #FestaColoma22 recollirà les millors imatges de la festa.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma