Ocupació

Prop de 500 persones en situació d’atur participaran en els cursos de formació de Santa Coloma

  • Els que els superin obtindran un Certificat de Professionalitat que acredita que tenen coneixements per desenvolupar una activitat laboral

Prop de 500 persones en situació d’atur participaran en els cursos de formació de Santa Coloma

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), a través de l’empresa municipal Grameimpuls, oferirà aquest any 32 cursos de formació ocupacional dirigits a persones en situació d’atur. «En total, se’n podran beneficiar unes 500 persones», assenyalen des del consistori. L’objectiu d’aquestes accions és «millorar l’ocupabilitat» de les persones a l’atur i oferir personal qualificat a les empreses del territori.

L’oferta formativa per a aquest 2022 comprèn cursos amb Certificat de Professionalitat (CP) vinculats als àmbits de l’atenció a les persones, la cuina i la restauració o el manteniment d’instal·lacions (electricitat, aire condicionat, gas i aigua) , així com els de gestió administrativa en el marc del programa SEFED de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives. Tots els cursos tenen capacitat per a 15 alumnes i consten d’un mòdul de formació professionalitzadora i un període de pràctiques en empreses del territori.

Les persones que superin el curs obtindran un Certificat de Professionalitat que acredita que tenen coneixements per desenvolupar una activitat laboral d'acord amb les necessitats del mercat de treball.

Des de l’Ajuntament asseveren que, al llarg del procés de formació i inserció laboral, «comptaran amb el suport i acompanyament del personal tècnic de Grameimpuls i formaran part de la borsa de treball pròpia que compta amb més de 2.000 empreses col·laboradores i gestiona ofertes d’uns 750 llocs de treball anualment».

Mòduls per afavorir l’accés als cursos

Aquest any, per facilitar que més persones en situació d’atur puguin realitzar un Certificat de Professionalitat, s’han incorporat a la Plataforma de Formació i Orientació online de Grameimpuls cinc mòduls de competències bàsiques.

Es tracta d’accions gratuïtes que s’imparteixen en modalitat virtual i que permeten preparar-se les proves d’accés als cursos en cas de no tenir el graduat en ESO o Cicle Formatiu de Grau Mitjà –que garanteix l’accés directe als cursos de nivell 2–, o el títol de Batxillerat o el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS)– que ho fa per als de nivell 3. Matemàtiques, llengua castellana, llengua catalana, anglès i competències digitals són les àrees que s’ofereixen.

Notícies relacionades

Les inscripcions per als cursos de formació ocupacional estan obertes. Les persones interessades podran obtenir més informació sobre el perfil d’accés, procés de selecció i característiques dels cursos a Can Xiquet (c/ Rafael Casanova, 40), per telèfon, trucant al 93 466 15 65, en la pàgina web www. grameimpuls.cat o en l’aplicació de Grameimpuls per a mòbil i tauleta.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO