Urbanisme

Santa Coloma assegura les inversions de la segona meitat de mandat per un import de més de 20 milions d’euros

  • Entre aquestes destaca la construcció de la nova comissaria per a la policia local al Raval, per un import de 12,5 milions d’euros

  • D’aquesta manera, el Govern local recorrerà a l’endeutament per «tirar endavant aquesta transformació de la ciutat»

Santa Coloma assegura les inversions de la segona meitat de mandat per un import de més de 20 milions d’euros

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha aprovat aquesta setmana les operacions d’endeutament a llarg termini derivades de la modificació de crèdit aprovada en el ple del juny passat per un import de 20.597.748,49 euros. «La inversió total quan finalitzi el mandat s’acostarà als 80 milions d’euros», remarquen des de l’ajuntament colomenc.

Entre les inversions més significatives que contemplen aquest paquet, consten la construcció de la nova comissaria de la policia local al front fluvial del Raval, per un import de 12,5 milions d’euros, 2,6 milions per a la urbanització del carrer Sants, 1 milió per a la possible compra de la masia de Can Zam i la segona fase de remodelació del parc de Can Zam, que recentment ha sigut criticada per alguns veïns.

En l’apartat d’obres a la via pública trobem les futures actuacions als carrers Prat de la Riba, Vinyals, Roger de Llúria, Francesc Julià, i les places del barri de Llatí i la segona fase de la plaça Alfonso Comín. La campanya d’asfalt i voreres per al 2022 i 2023 també apareix en la proposta.

Altres inversions que es contemplen són la nova escola bressol al carrer Amèrica-Prat de la Riba, diverses remodelacions de centres educatius, l’enderrocament de l’antic ambulatori o el reforç de l’administració electrònica amb la compra d’equips i aplicacions informàtiques. «En matèria de vivenda hi ha una partida destinada a la conversió de locals en vivenda pública i una altra per pagar expropiacions», afegeixen des del consistori.

Endeutament

D’aquesta manera, l’ajuntament recorrerà a l’endeutament, a banda dels recursos propis, per «tirar endavant aquesta transformació de la ciutat durant els pròxims anys», defensa. El ple ja va aprovar fa un parell de mesos les modificacions pressupostàries que comportaven els diferents projectes i aquest dilluns s’ha aprovat la petició de crèdits a la Diputació de Barcelona i diferents entitats financeres.

Notícies relacionades

«Actualment, la ràtio legal d’endeutament està en el 34,74% i amb aquesta operació l’ajuntament arribarà al 49%, lluny del límit legal establert per als ajuntaments en un 75% dels seus ingressos ordinaris», assenyalen des del Govern local.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO