Una «ciutat segura»

La delinqüència cau en el primer semestre de l’any a Santa Coloma davant el mateix període del 2019

  • No obstant, la Generalitat ha decidit mantenir els 13 mossos que fins al moment estaven destinats de forma temporal al municipi

La delinqüència cau en el primer semestre de l’any a Santa Coloma davant el mateix període del 2019

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
EFE

La delinqüència ha caigut en el primer semestre de l’any a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) davant el mateix període del 2019, tot i que la Generalitat ha decidit mantenir els 13 mossos d’esquadra que fins al moment estaven destinats de forma temporal al municipi.

Així ho han anunciat l’alcaldessa, Núria Parlon, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha presidit aquest divendres la Junta Local de Seguretat celebrada juntament amb comandaments policials i el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, en la qual s’han donat a conèixer les últimes dades sobre delinqüència.

D’acord amb les dades de la conselleria, els robatoris amb força han disminuït un 22%, els delictes contra les persones han baixat un 3,3%, els contra el patrimoni un 1,2% i els delictes contra la seguretat viària un 16% en relació amb els primers sis mesos del 2019, abans de la pandèmia. Per això, el conseller ha asseverat que Santa Coloma de Gramenet és una «ciutat segura» en la línia d’altres municipis pròxims.

Coordinació entre cossos de seguretat

«Santa Coloma és una ciutat segura i les dades així ho avalen», ha destacat Elena, per a qui aquests resultats «responen a la intensitat de les mesures per perseguir delictes, no només a l’augment d’efectius i mitjans, sinó també a l’eficàcia i coordinació» entre cossos policials.

Elena també ha aprofitat la trobada per avançar que la comissaria de Mossos d’Esquadra amplia la seva plantilla fixa amb 13 agents que havien sigut destinats de manera extraordinària, una estratègia amb la qual Interior pretén «seguir en la mateixa direcció» que ha permès rebaixar la delinqüència. Així mateix, ha presentat el Pla Especial d’Estiu 2021, un operatiu conjunt entre Mossos i la Policia Local que preveu comptar amb més presència policial activa als carrers de la ciutat amb un augment de les patrulles en espais públics.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Parlon ha destacat la «bona coordinació» entre els cossos policials de la ciutat i ha advocat per insistir en aquesta estratègia amb mesures com l’ampliació de la plantilla fixa de Mossos d’Esquadra, que ha valorat «molt positivament».

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO