Sector emergent

La fractura digital entre homes i dones es trasllada als usos d’Internet, segons un estudi de la CIBA

El centre feminista de Santa Coloma lamenta la presència «minoritària» de les dones a l’entorn TIC

La fractura digital entre homes i dones es trasllada als usos d’Internet, segons un estudi de la CIBA

ACN / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts

Els rols de gènere i la bretxa entre homes i dones pel que fa a la presència a l’entorn digital es trasllada també als usos d’Internet, segons un estudi de la CIBA, l’espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

Segons les dades presentades per la directora de Polítiques d’Igualtat de l’ajuntament, Maribel Cárdenas, les dones utilitzen internet un 24% més que els homes per aspectes relacionats amb l’atenció de la família. En canvi, els homes l’utilitzen la xarxa un 26,7% més que les dones per al seu temps d’oci. «Això és un indicador de l’esquerra», assegura Cárdenas que lamenta també la presència «minoritària» de les dones a llocs de feina digitals.

En el seu conjunt, la presència de les dones a l’entorn TIC és de només el 7,8%, malgrat ser un sector «capital» en la construcció del món. És, asseguren des de la CIBA, una «paradoxa» perquè aquest és un sector emergent que creix any rere any i en el qual les dones no tenen una presència destacada, també per falta de «vocació científica».

Incentivar l’interès de les nenes

En aquest sentit, la CIBA vol incentivar l’interès de les nenes i l’accés de les dones al sector tecnològic. «Estem en plena transformació digital i les dades són un actiu estratègic per al desenvolupament econòmic i social», apunta Karina Gibert, vicedegana del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya.

Notícies relacionades

Per sectors, la bretxa entre homes i dones al sector de la Informació i la Comunicació és del 36%, del 46% respecte a la Programació i del 60% a les Telecomunicacions, sempre a favor dels homes segons l’estudi de la CIBA que s’ha presentat aquest dimarts en el marc d’una jornada sobre reptes de les dones en les economies emergents.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO