Transformació urbana

‘Perifèria’, el documental que dignifica la memòria dels que van aixecar Santa Coloma, arriba a les sales de cine

L’estrena als cines Verdi compta amb el recolzament del DOCSBarcelona i la presència dels directors Xavi Esteban i Odei A.-Etxearte

zentauroepp55777160 soc santa coloma201106172348

zentauroepp55777160 soc santa coloma201106172348

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’haver sigut seleccionada per festivals com la 65a Seminci (Espanya), el DOK.FEST Munic (Alemanya), l’Architecture Film Festival (Portugal) o el Budapest Architecture Film days (Hongria), entre altres, el documentalPerifèria arriba a les sales de cine catalanes aquest dijous 3 de juny.

Perifèria és una aproximació a la figura de Xavier Valls, impulsor del Pla Popular de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), un projecte urbanístic que va transformar un suburbi en la Santa Coloma ciutat d’avui dia, i tot el context de lluites veïnals durant el franquisme al municipi.

La pel·lícula entaula també un diàleg entre els moviments socials del passat i el present, que es diferencien tot i que mantenen «punts en comú». Així, el documental busca dignificar la memòria veïnal dels que van aixecar Santa Coloma.

L’estrena d’aquest dijous, a les 20.45 h, als cines Verdi compta amb el recolzament del DOCSBarcelona i la presentació de Pol Roig (subcap de programació del festival), amb la presència dels directors, Xavi Esteban i Odei A.-Etxearte, i la participació de l’historiador i periodista Marc Andreu.

Futures projeccions

Notícies relacionades

La pel·lícula es podrà tornar veure als cines Verdi el dimecres 9 de juny (20.45 h) i el dimecres 16 (20.45 h). Així, durant el juny, el documental es projectarà en altres sales catalanes, sent els cines Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) la primera destinació (dimecres 9 i dijous 10; i dimecres 16 i dijous 17). El divendres 11 es podrà veure al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) i el dia 17 a l’Screenbox de Lleida.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO