Horitzó 2027

Santa Coloma invertirà 18 milions en la rehabilitació de 4.000 vivendes

  • Així figura en el Pla Local de Vivenda 2021-2027, l’aprovació del qual està prevista en el ple d’aquest mes

  • A més, fins al 2027, es proposa canalitzar tres milions d’euros per donar recolzament al manteniment de la vivenda

Santa Coloma invertirà 18 milions en la rehabilitació de 4.000 vivendes
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) invertirà un total de 18 milions d’euros per rehabilitar 4.000 vivendes fins al 2027, una iniciativa amb la qual pretén garantir l’eficiència energètica dels edificis i que té per objectiu «garantir l’accés a una vivenda digna als col·lectius en situació de vulnerabilitat». Tal com ha informat el consistori, així figura en el Pla Local de Vivenda 2021-2027, l’aprovació del qual està prevista en el ple d’aquest mes.

Aquest pla recull cinc línies estratègiques, que passen per la regeneració dels barris, la prevenció de la pèrdua de la vivenda, l’ampliació i gestió del parc de pisos assequibles i socials, així com l’acompanyament a les comunitats de veïns i la incorporació de la perspectiva de gènere.

Per a això, l’Ajuntament preveu destinar 18 milions en ajudes públiques en àrees de conservació i rehabilitació de vivendes, ampliar a 665 vivendes inicials el parc de pisos socials, incloure 120 allotjaments dotacionals i transformar 300 vivendes en assequibles.

Manteniment de vivendes

A més, fins al 2027, es proposa canalitzar tres milions d’euros per donar recolzament al manteniment de la vivenda, portar a terme 2.400 processos de mediació, 7.500 atencions vinculades a la pobresa energètica i 1.800 ajudes amb les mateixes finalitats.

Notícies relacionades

«Les polítiques de vivenda suposen un important pas endavant per a la recuperació de Santa Coloma, i per fer front a aquesta crisi econòmica i social provocada per la pandèmia que ha incidit en l’augment de la vulnerabilitat habitacional de moltes famílies», ha assenyalat l’alcaldessa, Núria Parlon, que ha asseverat que es tracta de mesures «realistes i eficaces».

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO