Nou cicle

SOM Gramenet posa fi a la seva etapa política a Santa Coloma

  • Asseveren que no entenen aquest procés com «un final de res, sinó com un canvi d’etapa»

  • Desapareix així una força que va arribar a liderar l’oposició entre el 2015 i el 2019, quan, després de les eleccions municipals de 2015, el partit es va alçar amb sis regidors

SOM Gramenet posa fi a la seva etapa política a Santa Coloma
2
Es llegeix en minuts

L’assemblea de SOM Gramenet, un moviment ciutadà municipalista de Santa Coloma de Gramenet, ha decidit donar per conclosa la seva etapa política, tal com ha informat la mateixa entitat a través d’un comunicat. Segons els responsables, aquesta decisió arriba després d’«un llarg període de reflexió i anàlisi de la situació esdevinguda amb l’organització, pandèmica inclosa».

Desapareix així una força que va arribar a liderar l’oposició entre el 2015 i el 2019, quan, després de les eleccions municipals del 2015, el partit es va alçar amb sis regidors i es va situar com a segona força política de la ciutat, només darrere del PSC. No obstant, les municipals del 2019 van ser una galleda d’aigua freda per a la formació, que va deixar de tenir representació en el ple colomenc. Un cop encara més dolorós considerant que, a l’acabar la jornada electoral, SOM Gramenet es va quedar a tan sols un 0,01% (4,99%) del mínim de vots per ostentar representació consistorial (5%).

En el comunicat emès aquest dilluns 29 de març, la formació assenyala que, després de gairebé dos anys repensant el projecte, s’han adonat que, malgrat deixar d’existir com a organització, «l’esperit es manté igual de ferm». Així, asseveren que no entenen aquest procés com «un final de res, sinó com un canvi d’etapa», ja que expliquen que continuen fent la mateixa política que van exercir a l’Ajuntament, ara a través de les diferents entitats socials i culturals de la ciutat.

«Entenem que el final d’aquest espai, tal com el coneixem, deixarà un buit en la línia política de l’esquerra transformadora a Santa Coloma, però continuarem construint nous projectes que generin alternatives a la nostra ciutat», destaca el comunicat.

Recolzament de partits i entitats

Al llarg del matí, diferents grups polítics i entitats de la ciutat han lamentat la notícia i han mostrat el seu suport als membres de SOM Gramenet.

Notícies relacionades

«Una abraçada als companys i companyes de SOM Gramenet, amb qui hem compartit des d’ERC Gramenet moltes lluites a la ciutat», ha expressat Sam Núñez, regidor d’ERC a Santa Coloma. En la mateixa línia s’han manifestat des d’En Comú Podem Santa Coloma: «Segur que ens continuarem trobant amb la gent de SOM Gramenet als carrers i a les institucions». «Gràcies pel treball i tota la força als companys i companyes», han comentat des de la secció local de la CUP.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO