Polítiques d’igualtat

Santa Coloma busca col·laboració universitària per impulsar una càtedra sobre gènere

El consistori explora recursos perquè La Ciba, centre feminista local, sigui seu de programes sobre desigualtat de gènere a través d’una càtedra

Santa Coloma busca col·laboració universitària per impulsar una càtedra sobre gènere
2
Es llegeix en minuts

L’equipament de polítiques feministes de Santa Coloma de Gramenet, La Ciba, impulsarà aquest any programes de formació continuada per a dones. La branca teòrica del nou «campus» anirà dirigida a la consolidació de conceptes i teoria feminista, mentre que el vessant pràctic s’enfoca en les noves tecnologies i la digitalització.

En paral·lel, el consistori busca col·laboració universitària per poder impulsar una càtedra en Investigació de Gènere. A mitjà termini, La Ciba té previstos també la culminació del projecte urbanístic, que inclou, en una segona fase, un espai residencial i un viver d’empreses. L’Ajuntament de Santa Coloma ha posat en marxa la licitació i la previsió és finalitzar les obres abans que acabi el mandat.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon (PSC), explica que l’objectiu de la nova etapa de La Ciba és oferir formació per «garantir l’ocupabilitat i l’autonomia» de les dones. A més dels cursos de formació continuada, que majoritàriament seran telemàtics, el projecte preveu també monogràfics sobre temes com l’explotació sexual o la prostitució.

Investigació sobre desigualtat de gènere

«No ens volem aturar en la lluita contra les desigualtats», assegura Parlon. En aquest sentit, la maquinària municipal continua buscant recursos perquè a la llarga La CIBA sigui també seu de programes d’investigació sobre feminisme i desigualtat de gènere a través d’una càtedra que es vol impulsar de la mà del món universitari.

Quant a la segona fase de les obres de l’equipament, Parlon ha detallat que l’espai residencial allotjarà dones que vinguin a investigar i també hi haurà recursos d’atenció habitacional d’urgència per a dones que pateixin violència masclista. La part de desenvolupament empresarial i econòmic preveu allotjar un coworking i un viver d’empreses.

Visita de la delegada del Govern

L’impuls de La Ciba coincideix amb la visita, aquest 2 de març, de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera (PSC), començant així la ‘Setmana Lila 2.0’, organitzada per la Delegació del Govern per commemorar el 8-M amb una setmana d’actes i activitats entorn de la igualtat.

Cunillera va poder conèixer de la mà de les responsables del centre els serveis que s’ofereixen actualment, com el Centre d’Informació i Atenció Integral a les Dones (CIRD) que treballa per a l’abordatge de les violències masclistes, i durant la visita va afirmar que La Ciba és un projecte «pioner en favor de les polítiques d’igualtat de gènere i únic en tot l’Estat».

Antiga fàbrica i institut

L’antiga Ciba és una de les imatges icòniques ubicada al costat del pont vell de Santa Coloma. Va ser una fàbrica de productes químics i farmacèutics que entre els anys 40 i 80 va funcionar a la ciutat.

Notícies relacionades

Després va passar a mans de l’Ajuntament i va allotjar un institut fins a l’any 2000. Des d’aleshores havia quedat en desús fins que el consistori el va renovar com a equipament feminista.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments