PATRIMONI DE LA CIUTAT

Més de 3.000 alumnes s'han format a l'Escola de Música de Santa Coloma els últims 40 anys

Per celebrar l'aniversari, s'ha organitzat un cicle de quaranta concerts per tota la ciutat

Aquest any s'hi han matriculat 415 alumnes, un 12% menys, «a causa de la pandèmia», segons el consistori

csm foto destacado historia ea37b03fdd

csm foto destacado historia ea37b03fdd

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest mes de novembre, l’Escola de Música Can Roig i Torres, que depèn del Patronat Municipal de la Música de Santa Coloma de Gramenet, compleix quaranta anys de trajectòria, durant els quals hi han estudiat més de 3.000 alumnes de la ciutat. D’aquests, més de setanta han continuat la seva activitat musical fora de l’escola, i uns 45 es dediquen professionalment a la docència o l’activitat concertística, o les dues coses. Actualment, està integrada per 26 professors, formats en diferents especialitats, i hi ha matriculats 415 alumnes.

Per celebrar el seu aniversari, el centre està preparant un cicle de quaranta concerts, repartits en diferents espais de la ciutat: l’Auditori, el Teatre Sagarra, les quatre biblioteques municipals, Can Sisteré i el Museu Torre Balldovina, entre d’altres.

Les actuacions formaran part del programa de la 3a Mostra Music&Roig, que aquest any se celebrarà del 12 al 19 de març i tindrà com a lema ‘40 anys, 40 concerts’. Està previst que hi participin solistes, tots els grups instrumentals i corals de l’escola, i exalumnes que han iniciat carrera concertística.

No obstant, des de l’Ajuntament de Santa Coloma recorden que la mostra «podrà variar en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19» i que s’adaptarà a les mesures sanitàries establertes.

Beques per als estudiants de la ciutat

Aquest any el nombre d’alumnes matriculats és de 415, una xifra que ha patit un descens de l’11,7% respecte a anys anteriors «a causa de la situació sanitària actual», apunten des del consistori.

Els últims anys, la mitjana de persones matriculades se situava entorn dels 470 alumnes. En l’actual curs, el 77,83% tenen menys de 18 anys, la gran majoria fan classes de llenguatge musical (320), més de la meitat estudien un instrument musical (269): el piano és el més elegit (90), seguit de la guitarra (45) i el violí (41).

Notícies relacionades

Des del curs 2018-2019, l’ajuntament atorga beques per fer front a les despeses d’escolaritat de l’alumnat empadronat a Santa Coloma. L’any passat es van rebre 24 sol·licituds i es van concedir 14 beques, amb un import total de 2.502,64 euros. Aquest any, el nombre de sol·licituds s’ha duplicat, i s’ha arribat a les 53, i justament pocs mesos abans les bases van ser modificades per ampliar els ajuts.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA