MANTENIR L'ESSÈNCIA

Les arts del firaire tornen a Santa Coloma en l'edició «més insòlita» de Passatge Insòlit

Els sis espectacles programats es traslladen al Teatre Sagarra i a Can Roig i Torres

Les mesures de seguretat imposades per la pandèmia de la Covid-19 han obligat a un canvi del format

passatge inslit

passatge inslit

1
Es llegeix en minuts
ACN

Passatge Insòlit, el festival de Santa Coloma de Gramenet dedicat a les arts del firaire, celebrarà aquest cap de setmana la quinzena edició amb l’objectiu de «mantenir la seva essència» malgrat les restriccions imposades per la pandèmia. Entre el 23 i el 25 d’octubre, els espectadors podran disfrutar de sis espectacles «únics i màgics» amb protagonisme de companyies locals com Avalot.

Aquest any, el festival es trasllada del seu emplaçament tradicional als Jardins de la Torre Balldovina al Teatre Sagarra i a Can Roig i Torres, dos espais que permetran garantir les mesures de seguretat. Per a l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, aquesta edició és «més necessària que mai» perquè «amb la cultura es pot combatre el desànim».

Tot i que l’essència del festival s’ha intentat mantenir intacta, les mesures de seguretat imposades per la pandèmia de la Covid-19 sí que han obligat a un canvi del format. Si habitualment el públic es movia lliurement disfrutant i interaccionant en espectacles de curta durada, aquest any els sis espectacles hauran de seguir un mode «més tradicional» amb el públic assegut.

«A diferència d’edicions anteriors no podrem passejar i distreure’ns, però sí compartir cultura que és un bé essencial», va destacar Emma Escola, una de les organitzadores.

Mantenir l’essència

Un altre dels organitzadors, Andreu Banús va afegir que l’edició d’aquest any ha sigut «un acte de resistència» i que només el fet de poder fer el certamen «ja és un èxit».

Aquí, va destacar que l’agilitat i «màniga ampla» d’organitzadors i companyies per adaptar-se als canvis imposats per la pandèmia ha sigut la clau perquè finalment aquest cap de setmana es puguin presentar sis espectacles. «Gràcies a l’esforç de molta gent hem pogut conservar l’essència de Passatge Insòlit amb una altra experiència», va afegir.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’alcaldessa, Núria Parlon, va celebrar que, malgrat les dificultats, Passatge Insòlit pugui celebrar la seva edició «més necessària». D’una banda, ha assegurat, perquè permet donar continuïtat a un festival que la ciutat estableixi com a propi i, de l’altra, perquè en moments complicats com els actuals és important que la ciutadania «tingui moments per pensar en positiu».

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA