FUMIGACIÓ

Santa Coloma combatrà l'escarabat de l'om en diferents ubicacions de la ciutat

A principis d'agost també es van prendre mesures per controlar la presència de la mosca blanca en els plataners de diferents carrers de la ciutat

L'Ajuntament també insta a prendre petites accions, com evitar l'aigua estancada, per evitar la proliferació del mosquit tigre

galeruca-1

galeruca-1

1
Es llegeix en minuts

Aquest dijous, 20 d’agost, en horari nocturn, de 23:00 a 06:00 hores, l’empresa Moix Serveis i Obres, S.L., contractada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, farà un tractament fitosanitari per al control de la galeruca dels oms en diferents ubicacions de la ciutat, com han fet recentment altres municipis metropolitans com Badalona o l’Hospitalet.

El mètode utilitzat és l’atomització, per tant, «recomanem que per evitar molèsties es tanquin les finestres», remarquen des del consistori. Aquest mateix mètode es va utilitzar a principis d’agost per controlar la presència de mosca blanca en els plataners de diferents carrers de Santa Coloma.

El tractament per a la mosca blanca es va aplicar entre el 5 i el 6 d’agost, també en jornada nocturna (23 h a 6 h), i també va anar a càrrec de l’empresa Moix Serveis i Obres, S.L.

Combatre el mosquit tigre

A més dels tractaments fitosanitaris per a aquests insectes, des del consistori insisteixen en les mesures i recomanacions a seguir per evitar la proliferació del mosquit tigre. Des de l’Ajuntament es recomana fer petites accions quotidianes, com buidar els testos dels balcons amb aigua estancada, per «començar a mantenir a ratlla aquest molest insecte».

El mosquit tigre es cria sobretot en petits recipients domèstics o en racons amb aigua estancada que hi pot haver a qualsevol pati o balcó. Per això, «la col·laboració ciutadana és el millor mètode per combatre’l», expliquen des del consistori.

Notícies relacionades

Es calcula que un 80% de les larves es crien en propietats privades i a qualsevol altura, des d’un hort a la terrassa d’un àtic.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA