SEGURETAT

La Generalitat destinarà més mossos a Santa Coloma de Gramenet

La delinqüència ha augmentat el 3% l'últim any i les detencions han crescut el 10,7%

D'altra banda, els furts han baixat a la ciutat el 8,3% i els fets resolts han crescut el 2,3%

29/08/2019 Agents de patrulla dels Mossos d’Esquadra.

29/08/2019 Agents de patrulla dels Mossos d’Esquadra. / MOSSOS D'ESQUADRA (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
EFE / El Periódico

La delinqüència a Santa Coloma de Gramenet ha augmentat el 3% l’últim any i les detencions han crescut el 10,7% a la localitat, on la Generalitat ha promès incrementar pròximament els efectius dels Mossos d’Esquadra.

A través d’un comunicat del Departament d’Interior, el conseller Miquel Buch així ho ha assegurat durant la celebració de la Junta de Seguretat Local, que s’ha reunit de manera telemàtica seguint la línia d’altres municipis, que també ho han fet per videoconferència a causa de la crisi del coronavirus.

Tal com li ha reclamat l’ajuntament, Buch s’ha compromès a augmentar la presència d’agents dels Mossos a la localitat amb part dels efectius de la nova promoció, que es repartiran en tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

Fins aleshores, el titular d’Interior ha proposat «treballar de manera més específica i concreta» i ha recordat que a poc a poc s’aniran reincorporant també els Mossos afectats per la Covid-19 que estan de baixa o aïllats.

Més pressió policial

Buch ha pres aquesta decisió després que, tal com ha informat el consistori colomenc, l’alcaldessa Núria Parlon exigís l’«increment immediat i de manera estable» de la plantilla local de Mossos amb incorporació de nous agents «la pròxima setmana».

L’ajuntament pretén que l’augment de pressió policial millori el control de la seguretat ciutadana i la reducció dels delictes, la ràtio dels quals és del 54,2 per cada 1.000 habitants, per sota de la mitjana catalana, que se situa en 69,2.

Notícies relacionades

A més, l’últim any, els furts han baixat a la ciutat el 8,3% i els fets resolts han crescut el 2,3%, cosa que, tal com ha destacat Buch, dona un percentatge de resolució delictiva del 30,3%.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA