Consciència mediambiental

Arriba 'La bossa o la vida', la iniciativa de Santa Coloma per sensibilitzar sobre el consum de plàstics als mercats

Els pròxims dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín, acolliran, respectivament, la quarta edició de la campanya

En la passada edició, el novembre del 2019, es van recollir al voltant de 8.000 bosses de plàstic en tres dies, a canvi de repartir 2.500 bosses de roba

csm bossaovida a2c375968f

csm bossaovida a2c375968f

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Arriba la quarta edició de la campanya ‘La bossa o la vida’ a Santa Coloma de Gramenet. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a la ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les nefastes conseqüències per al medi ambient.

Els pròxims dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín, acolliran, respectivament, la quarta edició de la campanya. En la passada edició, el novembre del 2019, es van recollir al voltant de 8.000 bosses de plàstic en tres dies, a canvi de repartir 2.500 bosses de tela.

El Reial Decret 293/2018, que adapta la Directiva europea, dicta que a partir del dia 1 de gener del 2020 les bosses gruixudes han de contenir almenys un 50% de plàstic reciclat, mentre es prohibeixen de plàstic fragmentable. A partir del 2021, les anomenades bosses lleugeres i molt lleugeres o de secció, també estaran prohibides, a excepció de les biodegradables.

Consciència mediambiental

Als punts d’informació, que s’instal·laran a les portes dels mercats municipals, s’entregarà tot el material informatiu sobre la normativa europea i l’aplicació de les mesures definitives sobre l’ús de bosses de plàstic que s’efectuarà l’any 2021. A més, també s’instal·laran contenidors grocs de reciclatge en cada punt d’informació per dipositar les bosses i els embolcalls de plàstic, a canvi s’entregarà una bossa reciclable.

Notícies relacionades

Des del departament municipal de Comerç, s’anima a comerciants i a la ciutadania a contribuir i ser protagonistes de la campanya, ja que la salut del medi ambient és responsabilitat de tots. 

Més notícies de Santa Coloma