vinculat a l'Escola de Restauració

L'hivernacle de Santa Coloma proporciona verdures ecològiques a 456 famílies vulnerables

Els productes frescos que es cultiven en l'espai ubicat al Recinte Torribera s'utilitzen per elaborar el menú del menjador social

La iniciativa s'emmarca dins del programa municipal d'aliments solidaris per a col·lectius en risc d'exclusió

invernadero

invernadero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’hivernacle de Santa Coloma de Gramenet, l’espai on es formen en horticultura els alumnes de la Casa d’Oficis, proporciona verdures i hortalisses ecològiques i de quilòmetre zero a 456 famílies vulnerables de la ciutat. Aquesta iniciativa, de periodicitat quinzenal, s’emmarca dins del programa municipal d’aliments solidaris que l’ajuntament colomenc impulsa amb l’objectiu de donar resposta a aquelles persones del municipi amb més dificultats.

Els productes frescos que es cultiven en aquest espai, vinculat a l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC), també s’utilitzen per elaborar el menú del menjador social, on acudeixen diàriament 41 persones, i s’han incorporat al servei de repartiment de menjar per portar a casa, que beneficia cada dia a 115 persones. Aquest recurs prioritza les persones que tenen menors d’edat a càrrec seu.

Juntament amb els productes frescos, s’ha elaborat una guia amb informació, orientació i consells d’higiene i conservació de les verdures i hortalisses que es reparteix entre les persones usuàries del programa.

Doble compromís social

Aquesta actuació municipal, que es va iniciar fa tres temporades, té un doble compromís social. D’una banda, qui s’ocupa de cultivar aquest espai és el grup de joves de la Casa d’Oficis, un programa del projecte Treball als barris, dirigit per nois i noies d’entre 16 i 24 anys, finançat pel SOC i gestionat per l’empresa municipal Grameimpuls. 

D’altra banda, proporciona a les famílies de Santa Coloma amb menys recursos productes frescos i variats que permeten cobrir les seves necessitats nutricionals amb menús més equilibrats. 

Notícies relacionades

L’hivernacle és un espai formatiu de 1.000 metres quadrats, ubicat al Recinte Torribera, on també es troba l’Escola de Restauració municipal i el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.

Més notícies de Santa Coloma