educació

Santa Coloma de Gramenet tindrà un nou institut escola el pròxim curs 2020-2021

Es tracta de l'Escola Lluís Millet, al barri de les Oliveres

csm foto pallaresa-1 d31d21b067

csm foto pallaresa-1 d31d21b067

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de les negociacions mantingudes amb la Generalitat de Catalunya per avançar en el model educatiu i en els equipaments escolars de la ciutat colomenca, el Departament d’Educació va confirmar que Santa Coloma tindrà un nou institut escola el pròxim curs 2020-21, concretament a l’Escola Lluís Millet, al barri de les Oliveres. L’Ajuntament confia que es farà realitat aquest anunci.

En els últims anys, l’Ajuntament de Santa Coloma ha reclamat la creació d’instituts escola a la Generalitat, ja que des dels Serveis Educatius Municipals s’ha valorat que aquest tipus de centres podien donar resposta a les demandes relacionades amb la millora de l’educació i dels centres públics educatius locals. 

L’alcaldessa Núria Parlon va mantenir diverses reunions amb els responsables del Departament d’Ensenyament per impulsar aquest model a Santa Coloma, que ara ja comptarà amb dos centres educatius: l’Institut Escola Pallaresa i l’Institut Escola Lluís Millet.

¿Què és un institut escola?

Un institut escola és un centre educatiu que ofereix la formació dels nens i nenes de 3 a 16 anys. És un centre amb un sol projecte pedagògic que comparteix equip de professionals, espais, metodologies i principis educatius. 

Els motius pels quals l’Ajuntament recolza aquest projecte són diversos. D’una banda, millora l’oferta de places escolars en l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori, implica una millora en els edificis escolars i es proporciona un projecte educatiu de continuïtat en l’etapa de la secundària. La proposta de l’Ajuntament d’ampliar la xarxa d’instituts escola ha tingut finalment una resposta positiva amb la posada en marxa d’aquest nou centre.

Notícies relacionades

L’Institut Escola Lluís Millet oferirà un nou grup de 1r d’ESO. El curs que ve, Santa Coloma tindrà 9 instituts públics i 2 instituts escola, amb la qual cosa la xarxa local de centres públics s’enforteix i ofereix una oferta de qualitat.

Més notícies de Santa Coloma