ENTREVISTA DES DE LA PRESÓ

Cuixart demana «debatre sobre el fons» i definir «el pròxim objectiu comú de l'independentisme»

El president d'Òmnium Cultural considera el PSC de ciutats com ara l'Hospitalet i Santa Coloma entre «els actors de més pes per a la construcció nacional»

ealos47134552 graf3781  madrid  26 02 2019   imagen de la se al institucio190226144327

ealos47134552 graf3781 madrid 26 02 2019 imagen de la se al institucio190226144327

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat a l’independentisme deixar de tenir «discussions refugi» com els referents a unilateralitat o bilateralitat o en la confrontació o el diàleg amb l’Estat i ha apostat per començar a «debatre sobre el fons de les qüestions». 

En una entrevista al diari ‘Ara’ des de la presó, Cuixart ha posat sobre la taula la necessitat de definir «el pròxim objectiu comú», així com detallar «què s’està disposat a sacrificar» per poder fer front a la «desorientació per la repressió» que considera que viuen els independentistes. 

De fet, i en relació amb la repressió, Cuixart ha avisat que l’entitat que representa pretén utilitzar una possible sentència condemnatòria com a «palanca de transformació democràtica» i, tot i que ha insistit que «l’única sentència acceptable» seria l’absolució, ha reconegut que li costa veure «gaires possibilitats».

En l’entrevista, el president de l’entitat, que fa més de 700 dies que està en presó preventiva, ha criticat les discrepàncies públiques entre els dos partits en el Govern i les ha qualificat de «debats estèrils» i de «vol gal·linaci», i ha acabat reconeixent que no li interessen «gens». 

En aquest sentit, i en relació amb la discussió concreta sobre si cal apostar pel diàleg o per la confrontació amb l’Estat, Cuixart ha constatat que no hi ha «cap sobiranista que renunciï al diàleg», i ha assegurat que tenen «el deure» de confrontar aquells que vulneren drets fonamentals.

Tot i que són evidents les discussions entre ERC i JxCat, Cuixart ha valorat positivament els «esforços» entre les dues formacions de les últimes setmanes per tornar a construir ponts i ha demanat que la resposta a les sentències sigui «consensuada».

El PSC com a aliat

Notícies relacionades

No obstant, Cuixart ha insistit que per «revertir» la situació actual a Catalunya el que fa falta és «ser-ne més» i «més determinats», i precisament en aquest sentit ha explicat que caldrà sumar-hi el PSC, al qual considera imprescindible pel seu important pes en governs municipals com el de l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. «Considerem el PSC entre els actors per a la construcció nacional», ha precisat.

Més notícies de Santa Coloma