Lluita contra l'atur

Setanta persones es beneficien dels nous plans d'ocupació de Santa Coloma

Els contractats desenvolupen treballs relacionats amb la millora dels serveis a les persones, a la via pública i als equipaments, així com el foment de les noves tecnologies.

neteja

neteja

1
Es llegeix en minuts

Un total de 70 persones han iniciat aquest mes d’octubre el seu contracte laboral en el marc delsplans d’ocupació  que ofereix l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Els àmbits més destacats d’aquesta nova convocatòria són la millora dels serveis a les persones, de la via pública i dels equipaments, així com el foment de les noves tecnologies.

Els plans d’ocupació, organitzats pel consistori municipal mitjançant l’empresa municipal Grameimpuls, són programes de contractació de treballadors i treballadores en situació d’atur per al desenvolupament d’obres i serveis d’interès social a Santa Coloma.

En aquesta ocasió, els contractes tenen una duradad’entre sis mesos i un any i es realitzen a través de diversos programes: 60 persones han sigut contractades sota l’empara del Pla Metropolità de suport a les polítiques social municipals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB ) i 10 més en el marc de Joves en pràctiques del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

En el primer cas, destaquen les contractacions de persones per desenvolupar projectes com el de Patis oberts, que té per objectiu fomentar la cohesió social i la convivència a través de l’obertura de les escoles públiques els caps de setmana. La millora d’espais, com la Serra de Marina i el mercat de Singuerlín i el seu aparcament, i el foment de les noves tecnologies i l’alfabetització digital són altres dels àmbits destacats en aquesta nova convocatòria de plans d’ocupació de l’AMB.

Joves en pràctiques

També aquest mes d’octubre està previst que comencin el seu contracte en pràctiques una desena de joves amb certificat de professionalitat, cicles formatius o formació universitària i que siguin beneficiaris del programa Garantia Juvenil. Les pràctiques tenen una durada de sis mesos i els serveixen per desenvolupar-se professionalment a través dels coneixements adquirits en la seva formació reglada. La finalitat d’aquestes contractacions és millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de manera estable i duradora en el temps. Joves en pràctiques estan subvencionats pel SOC.

Notícies relacionades

A més de les contractacions, aquests programes inclouen formació obligatòria per millorar les competències personals i professionals, a més d’aprendre tecnologies de la informació i tècniques de recerca d’ocupació.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet