LES OBRES ACABARAN EL JUNY DEL 2019

Santa Coloma construirà les seves primeres vivendes públiques per a persones grans en una escola en desús

El nou edifici, que costarà 1,5 milions d'euros, s'adaptarà a les necessitats dels majors de 65 anys

Actualment, el 19,6% de la població colomenca pertany a la tercera edat i el 20,3% viu sola

L’alcaldessa, Núria Parlon, a la presentació del projecte.

L’alcaldessa, Núria Parlon, a la presentació del projecte.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet tindrà el seu primer edifici de vivendes públiques per a persones grans. La ciutat, tal com va exposar l'alcaldessa, Núria Parlon, a la presentació, construirà el nou equipament a l'antiga escola Miguel Hernández, actualment en desús.

El projecte, que l'Ajuntament de Santa Coloma executarà a través de l'Oficina Local d'Habitatge de l'empresa municipal Gramepark, consisteix en la reconversió de l'antic centre educatiu en un edifici que albergarà 48 vivendes públiques en règim de lloguer, dissenyades sense barreres arquitectòniques i adaptades a les necessitats actuals de les persones grans. 

En la gestació de la iniciativa ha participat, juntament amb el consistori colomenc, la Plataforma SOS Gent Gran de Santa Coloma, per donar resposta a les necessitats d'aquest sector d'edat de la població. Amb una inversió d'1,5 milions d'euros de pressupost municipal, el nou edifici suposarà la renovació de 5.106md'espai en desús a la ciutat distribuïts en tres plantes, un jardí interior i aparcament per a 12 places de cotxe i 6 de moto.

Les obres acabaran a mitjans del 2019

A més de les vivendes, les persones grans tindran espais i serveis compartits, com la consergeria, una direcció del centre -que funcionarà com a dinamització d'activitats per contactar amb els serveis assistencials-, una sala polivalent comunitària, una bugaderia i un magatzem, entre d'altres. L'inici de les obres està previst per al mes de juny d'aquest any i tindran una durada d'uns dotze mesos, per la qual cosa la seva finalització coincidirà amb les municipals del 2019, cosa que farà que la mesura jugui un paper destacat en la campanya electoral.

Segons dades del Padró Municipal a 1 de gener de 2018, a la ciutat viuen 23.545 persones més grans de 65 anys, xifra que representa el 19,6% de la població. En aquest sentit, en els últims anys ha augmentat l'índex d'envelliment i, segons l'últim informe de Serveis Socials municipals, per cada 100 infants hi ha 126,5 persones grans. A més, està augmentant la proporció de persones grans que viuen soles: un 20,3% de la població colomenca de més 65 anys viu sola (4.638 persones) i un 36% són de 85 anys o més (919 persones, sobretot dones).

Notícies relacionades

Entre els criteris d'accés a la vivenda, l'Ajuntament ha remarcat que es valorarà que siguin persones que visquin a la ciutat i majors de 65 anys; que disposin de vivendes que no siguin accessibles o no estiguin adaptades a la situació de la persona i que pateixin condicions de vulnerabilitat, com no assolir uns ingressos mínims o que visquin familiars complexes, per exemple.

Santa Coloma de Gramenet