Santa Coloma impedirà l'entrada a la ciutat de l'autocar de l'associació 'HazteOir'

L'Ajuntament denuncia que "incita a l'odi i a la discriminació del col·lectiu LGTBI"

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANTA COLOMA DE GRAMENET

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha anunciat que no permetrà que l'autobús de l'associació ultracatòlica ‘HazteOír’ circuli per la ciutat. Així ho ha anunciat el govern en un comunicat en el qual assegura que “els missatges del bus indueixen a la intolerància i a l'odi contra el col·lectiu LGTBI”.

El govern encapçalat per Núria Parlon, que ha liderat nombroses campanyes a favor dels gais, lesbianes i transsexuals s'ha desmarcat de qualsevol possibilitat que el bus de l'associació ‘HazteOír’ arribi a la ciutat. En aquest sentit, l'Ajuntament considera que “la campanya suposa una greu vulneració del codi penal, fomentant la discriminació i l'estigmatització dels menors trans”.

L'Ajuntament s'empara en aquests motius legals, i també en la llei catalana 11/2014 que prohibeix accions públiques que incitin a l'odi i al rebuig del col·lectiu LGTBI, per a “prohibir la circulació d'aquest vehicle”.

Notícies relacionades

Així mateix, en el comunicat ja s'ha anunciat que “se sumarà a les accions divulgatives i jurídiques que s'estan duent a terme des d'entitats i associacions de la ciutat”.

Més notícies de Santa Coloma