Anar al contingut

La Fura dels Baus presenta a Santa Coloma Free Bach 212

La companyia reinventa un clàssic de J.S. Bach amb alts graus de crítica social

EL PERIÓDICO / SANTA COLOMA DE GRAMENET

La Fura dels Baus torna a Santa Coloma aquest divendres 11 al Teatre Josep Maria de Sagarra, amb la representació de Free Bach 212, una perfomance musical amb el segell propi de la companyia. Es tracta d'una versió lliure de la Baukernkantate BWV.212, 'Cantata dels agricultors', de J.S. Bach, una representació burlesca, on la crítica social i la invitació als plaers mundans són l'alma mater.

La reinterpretació d'aquesta obra, amb direcció i guió de Miki Escuma i David Cid, compta també amb la batuta musical de Pavel Amilcar, Thor Jorgen i el mateix Escuma. El treball musical de la direcció s'ha basat a fer una reinterpretació de l'obra de Bach a partir de criteris històrics que els han permès conèixer com s'interpretava la música de l'època. Per transportar l'obra en el temps i aportar-li caràcter actual els directors han barrejat el barroc amb músiques electròniques i flamenc. 

Si bé a la preestrena a Vic la Fura dels Baus va comptar amb Ginesa Ortega com a cantaora, la prometedora Mariola Membrives és qui ocupa aquest paper en el repartiment final de l'espectacle.

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA