Santa Coloma torna al col·le amb més recursos educatius activitats complementàries

En total més de 15.000 estudiants comencen el curs 2016-2016 a la ciutat del Barcelonès Nord

1
Es llegeix en minuts
M.B. / SANTA COLOMA DE GRAMENET

Més de 15.000 estudiants donen aquest dilluns dia 12 el tret de sortida al curs 2016-2017 a Santa Coloma de Gramenet. Un curs que al juliol semblava que estaria marcat per la supressió de dos grups de Secundària, decisió que finalment Serveis Territorials va decidir anul·lar.

En total, 15.021 nens tornen a les 23 escoles públiques i 7 concertades que hi ha a la ciutat. També s'inicien les classes als instituts, vuit de públics i vuit concertats, les dades de matriculació dels quals estaran disponibles aquesta setmana.

En el tram de l'educació infantil (P3, P4 i P5), començaran el curs 3.351 escolars, mentre que en primària ho faran 7.263 i en l'ESO 4.407.

Les xifres d'escolars, no obstant, vénen acompanyades de l'augment de recursos educatius de mà de la Generalitat: més professorat i més especialitzat per atendre necessitats educatives especials i per reforçar les anomenades Escoles d'Alta Complexitat, una nova Unitat de Suport Educatiu Especial i un augment de places de la Unitat d'Escolarització Compartida.

NOU PROGRAMA DE BEQUES DE MENJADOR

Així mateix, l'Ajuntament continua desenvolupant el programa de beques de menjador per als escolars amb menys recursos, sota la campanya ‘El menjador de l'escola a l'abast de tots’ que, per quart any, servirà per cobrir almenys un dinar equilibrat, gratuït i diari als nens colomencs més vulnerables.

Aquest any, gràcies al conveni de col·laboració subscrit entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal, es facilita a les famílies i a les escoles la tramitació de les beques.

MÉS ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

El 36º Programa d'activitats educatives complementàries (PAEC) ofereix aquest any 275 propostes per promoure valors fonamentals com la convivència, la coeducació, el coneixement de l'entorn, l'ecologia i la cooperació.

Notícies relacionades

La presentació del programa tindrà lloc el dia 21 a la Biblioteca Singuerlín. En paral·lel, l'Ajuntament inicia un conjunt d'activitats formatives per al professorat a través del Pla de formació de zona del Centre de Recursos Pedagògics de la Generalitat.

Més notícies de Santa Coloma