Possible acord amb l'ajuntament

Red Eléctrica obre la porta a negociar les condicions de la construcció de la MAT a Santa Coloma

El director general de Transports de la companyia assegura que faran un informe d'impacte ambiental si els ho demana la Comissió Europea

1
Es llegeix en minuts

El director general de Transports de Red Eléctrica (REE), Carlos Collantes, ha assegurat aquest dimarts que la companyia mirarà d'arribar a un acord amb l'Ajuntament de Santa Coloma per fer l'obra del projecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) en "les millors condicions possibles" al seu pas pel municipi.

Així ho ha manifestat a Madrid en el marc d'una trobada amb la premsa per informar dels números de la companyia el dia abans de la junta d'accionistes.

Segons Collantes, l'actuació a la localitat barcelonina només consisteix en la construcció d'una subestació de 400 kW, just al costat de la de 220 que hi ha actualment. "L'afectació mediambiental és mínima", ha apuntat, afegint que passar de la xarxa tensió de 220 kW a una de 400 significarà una "millora" per a la capital catalana.

Notícies relacionades

Collantes ha explicat que estan a l'espera que la Comissió Europea (CE) aclareixi si cal elaborar un estudi d'impacte ambiental, tal com va traslladar al Govern espanyol després d'obrir-li un expedient per infracció. "Si la CE demana una declaració d'impacte ambiental la farem", assenyala.

Més notícies de Santa Coloma