L'alcaldessa de Santa Coloma es vol reunir amb Rajoy per demanar-li que paralitzi la MAT

Parlon lamenta no haver obtingut respostes del Govern i exigeix al president que "es mulli"

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, explica que vol reunir-se amb Rajoy per demanar-li que paralitzi la MAT. / LAURA FÍGULS / ACN

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Santa ColomaNúria Parlon, ha enviat una carta al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per reunir-se amb ell i demanar-li que paralitzi la línia de molt alta tensió (MAT) al seu pas per la localitat.

Parlon ja va dirigir la missiva al ministre d'Indústria, José Manuel Soria, però al no obtenir resposta, ara l'ha enviat a Rajoy.

L'alcaldessa socialista ha exigit a Rajoy que "es mulli" tenint en compte que "el ministre no ens ha fet cas". "I més ara, quan fins i tot la Comissió Europea obliga l'Estat a dotar-se d'una sèrie de documentació en dos mesos", ha afirmat. La CE va expedientar Espanya aquest juliol per la construcció de la MAT a Santa Coloma.

Si es troba amb Rajoy, Parlon li voldrà comunicar la "insensibilitat del seu govern a la ciutat" respecte al conflicte per la MAT. 

"Fa molt de temps que diem que el pas de la línia no es podia fer en les condicions que planteja Red Eléctrica [d'Espanya], que diu que ja va fer un informe d'impacte mediambiental els anys 70 i que, per tant, ara no necessita res més perquè té la utilitat pública", va criticar.

L'alcaldessa ha remarcat que la ciutat "s'ha organitzat" i "s'ha dotat dels arguments tècnics que justifiquen que la línia ara no és necessària". 

Notícies relacionades

Parlon ha sentenciat finalment que la línia no serà acabada. "La molt alta tensió ha de connectar amb l'estació de Collserola, que no faran perquè no tenen ni els permisos", ha argumentat. "¿Per què a Santa Coloma? Només hi ha una justificació, que és que Red Eléctrica cobri", ha acusat.

Més notícies de Santa Coloma