Camp social, psicologia i psiquiatria

El pregó de la Taula de Salut Mental inaugura la Festa Major de Sant Cugat

Sant Cugat dona el tret de sortida a la Festa Major

ERC s’afegeix al govern de Junts a Sant Cugat per fer «un pacte de país»

El pregó de la Taula de Salut Mental inaugura la Festa Major de Sant Cugat

Ayuntamiento Sant Cugat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Taula de Salut Mental ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Sant Cugat del Vallès amb la lectura del pregó. L’entitat pregonera d’aquest any la conformen professionals del camp social, la psicologia i la psiquiatria, així com persones afectades i els seus familiars.

Durant el festeig pels carrers del centre de la ciutat, els pregoners han estat acompanyats per l’alcalde, Josep Maria Vallès, la resta d’autoritats municipals i centenars de persones que s’han acostat per celebrar l’inici de la festa.

Com és tradicional, en el festeig hi han participat entitats locals com els Trabucaires, els Diables, els Gegantes, els Caparrots, i els Castellers. El festeig ha finalitzat a la plaça de la Vila, plena també de gent per seguir la lectura del pregó.

Els pregoners han destacat que són «un grup molt motivat, perquè el seu benestar ens importa i volem una ciutat compromesa, sensible i lluitadora. Volem que se’ns escolti més enllà del pregó, que la nostra veu arribi a tots els racons de la ciutat i que se li doni prioritat a la Salut mental de veritat».

Tot seguit han conclòs el pregó fent una crida a la participació: «Disfruta molt de la festa, riu, balla i canta aprofitant cada segon, ens mereixem moments d’esbarjo i desconnexió. Nosaltres continuarem treballant amb moltes ganes, il·lusió i empenta per la seva salut mental i el seu benestar. Perquè això no va d’ells, va de nosaltres».

L’alcalde, Josep Maria Vallès, ha dit de la festa major: «Volem que sigui inclusiva, especialment avui, Dia de l’Orgull LGTBI. Per això avui llueix la bandera de l’Arc de Sant Martí a la plaça de la Vila». Així, ha agraït als treballadors i tècnics de l’Ajuntament, als voluntaris de Protecció Civil i ADF, als sanitaris, a la Policia Local de Sant Cugat, als Mossos ja els Bombers la tasca que fan «perquè la Festa Major sigui possible. Per tant, el nostre més sincer agraïment per ser-hi».

Finalment, Vallès s’ha referit als pregoners, en la Taula de Salut Mental, i ha destacat «el seu compromís i la tasca que fan. Una tasca que porten a terme des de fa 15 anys a través d’entitats i serveis amb professionals, voluntaris i usuaris».

Amb el lema «¡Ho petem a la Festa Major!» acompanyat d’una imatge de Sant Pere i Sant Cugat, la ciutat celebrarà la festa grossa fins al diumenge 2 amb més de 170 activitats. Com ve sent habitual, la proximitat, la inclusió i la cultura popular seran els eixos vertebradors de la festa.

Un total de 82 entitats col·laboren en l’organització d’actes o en la gestió d’espais. Entre les més de 170 activitats programades, hi ha 78 propostes de música en directe, 65 propostes escèniques i de cultura popular i 22 propostes esportives. La festa es vertebrarà en 13 espais repartits al centre de la ciutat.

Els Caparrots, malmesos

Notícies relacionades

L’alcalde Josep Maria Vallès a través de les xarxes socials ha anunciat aquest matí que algun dels Caparrots han estat malmesos. Així, ho ha detallat ‘Nació Digital’, que assegura que «durant el seguici nocturn d’aquest dimecres 28 de juny els Caparrots de la directora teatral i del propietari de Boab van ser víctimes d’uns desperfectes suposadament fets per un grup d’adolescents».

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat del Vallès