Aprovat en el ple

Sant Cugat dedicarà un espai del municipi per recordar la figura d’Arcadi Oliveres

  • Arcadi Oliveres, vida i mort de l’home que va demanar als joves: «no tingueu por»

  • Sant Jordi 2023 a Sant Cugat: activitats i parades de llibres i roses

Arcadi Oliveres.

Arcadi Oliveres. / MARINA VILANOVA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Sant Cugat (Vallès Occidental) del mes d’abril ha aprovat una moció institucional perquè l’Ajuntament dediqui un espai del municipi per recordar l’economista, activista social i fill predilecte del municipi vallesà Arcadi Oliveres.

Es pot recordar que el 6 d’abril es van complir dos anys de la mort d’Oliveres, que també va ser cofundador i president de la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat.

Així mateix, va ser professor a la UAB, fundador de Pax Christi, director de l’Institut Víctor Seix de Polemologia, i president de Justícia i Pau, participant en moltes altres entitats com la Fundació per la Pau.

En el text de la moció institucional destaca que «Arcadi era, i encara ho és en el seu llegat, una ment que ens ha ajudat a construir l’alternativa i a teixir aliances per un món més just. Però també va ser una persona pròxima i plàcida, sempre disposada a anar a tot el territori per compartir les seves idees, defensora de les oprimides i esquinçadora contra les opressores».

D’altra banda, el ple també va aprovar una segona moció de caràcter institucional per afrontar amb urgència els problemes derivats de l’excepcionalitat de la sequera.

Notícies relacionades

L’acord contempla continuar analitzant i executant solucions de subministrament urgents per utilitzar aigües regenerades així com estudiar possibilitats per continuar augmentant l’aprofitament d’aigües pluvials al municipi. També es demana continuar la implementació de les mesures previstes en el Pla d’Emergència en Situació de Sequera aprovat per l’Ajuntament.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat del Vallès