Agressió al gimnàs

Declara l’acusat de violar una menor en un gimnàs de Sant Cugat que s’enfronta a 18 anys de presó

El jove s’enfronta a 18 anys de presó per dues agressions sexuals quan els vestidors eren buits a la primavera del 2021

Declara l’acusat de violar una menor en un gimnàs de Sant Cugat que s’enfronta a 18 anys de presó

ÀNGEL GARCÍA

4
Es llegeix en minuts
ACN

El treballador d’un gimnàs de Sant Cugat del Vallès jutjat per violar una clienta menor d’edat la primavera del 2021 ha assegurat aquest dimecres a l’Audiència de Barcelona que no sabia que la noia tenia menys de 18 anys i que les relacions sexuals van ser consentides, fins i tot desitjades per la denunciant.

El jove, que està en presó preventiva des d’aleshores, s’enfronta a 18 anys de presó per presumptament haver fet tocaments i haver penetrat vaginalment la menor als vestidors de l’establiment quan eren buits, contra la voluntat de la noia (malgrat saber que era menor), que ha declarat a porta tancada. L’entorn de l’acusat considera impossible que violés una noia, mentre que la germana i una amiga de la denunciant es creuen la versió de la víctima.

L’acusat ha explicat que va conèixer la jove, de 15 anys, el març del 2021 i que no sabia quina edat tenia. Un dissabte de març, presumptament la noia li va demanar que entressin tots dos al vestidor, que estava buit. Allà, ella es va despullar i es va estirar en un banc, on l’acusat va admetre que li va fer massatges per tot el cos, principalment al pit, a les cames i a l’esquena, i després ell li va practicar sexe oral.

Dies més tard, el diumenge 11 d’abril, passades les dues del migdia, es van produir els fets més greus, segons la denunciant. La jove denuncia que estava entrenant a les màquines d’exercicis i que, quan va anar a dutxar-se, l’acusat la va abordar per darrere, li va treure violentament la tovallola que portava i la va empènyer cap a la dutxa.

Allà, presumptament, va penetrar vaginalment la noia en contra de la voluntat d’ella, que plorava i sagnava per la zona vaginal. Més tard ho va tornar a fer una altra vegada, diu l’escrit de fiscalia.

En canvi, segons l’acusat, la jove va arribar quan ja estaven a punt de tancar l’establiment. Ell li va dir que ja no podia entrar, però la noia va insistir a parlar amb ell i estava nerviosa, segons va relatar el jove. Va explicar que la noia volia estar amb ell i que s’insinuava per mantenir relacions sexuals. Malgrat la inicial resistència del noi, la noia va insistir a dutxar-se junts.

El treballador del gimnàs va relatar que ell va entrar a la dutxa del vestidor masculí i que ella el va seguir i li va insistir per mantenir relacions sexuals. Va ser llavors quan la noia li va practicar una fel·lació al noi, segons ell, que va negar que ell l’hagués obligat a fer res i que l’hagués penetrat vaginalment. A més, va afirmar que després de la dutxa la jove li va dir que era menor.

L’acusat va assegurar que no sospitava que la jove fos menor d’edat i que tampoc podia consultar les fitxes dels usuaris.

Diverses declaracions

La germana de la víctima ha explicat que aquell 11 d’abril ella i el seu pare van sortir amb cotxe a buscar la noia perquè trigava molt a tornar a casa i no responia al mòbil. La van trobar al carrer a prop del gimnàs i semblava absent. La van renyar per no haver avisat que arribaria tard i l’endemà la noia va explicar els fets a la família.

Una amiga de la jove ha explicat que la víctima li va relatar que l’acusat la mirava molt i que li feia una mica de por. Ella li va recomanar que no tornés al gimnàs, però la víctima no li va fer cas. També li va explicar que aquell diumenge d’abril l’acusat va fer fora tots els clients menys ella i que li mirava els pits. Després presumptament es va produir la violació al vestidor. En els següents dies la noia no va anar a l’institut, ha explicat, i va patir seqüeles psicològiques considerables.

Per tot això l’acusa de dos delictes d’agressió sexual, una amb penetració, i demana per a ell 18 anys de presó, 20 anys de llibertat vigilada i la prohibició de comunicació o aproximació a la víctima, a més de 20 anys d’inhabilitació per treballar amb menors d’edat. També proposa que quan hagi complert dos terços de la pena o quedi en semillibertat, sigui expulsat d’Espanya durant 10 anys. Finalment, demana 10.000 euros d’indemnització per a la víctima per danys morals. El jove ha pagat ja 5.000 euros.

Per part de la defensa van declarar un treballador del gimnàs, un amic de l’acusat, una cosina d’ell i dos membres de Càritas de Cerdanyola del Vallès, on el jove feia de voluntari. Tots han dit que és un bon noi, fins i tot «innocent», «infantil» i «amb poca picardia», incapaç de fer mal a ningú. Sobre les dues relacions sentimentals que va mantenir amb dues noies, el jove mai havia tingut problemes ni havia comès actes violents.

Notícies relacionades

Alguns desconeixien la relació amb la usuària del gimnàs. L’amic de l’acusat ha defensat que el jove li havia explicat que una clienta li anava al darrere. El treballador, que l’11 d’abril estava al gimnàs, ha explicat que els havia vist dues vegades parlar i passejar junts, rient, com si fossin amics. En tot cas, ha dit que el gimnàs està molt mal insonoritzat i que si la noia hagués cridat al vestidor ell ho hauria sentit.

El judici acabarà aquest dijous amb la declaració de diversos pèrits i els informes finals.