ACOLLIDA RESIDENCIAL

Sant Boi inaugura la seva primera llar residència pública per a persones amb discapacitat intel·lectual

El centre és un servei d'acollida residencial substitutori de la llar i d'assistència a les activitats bàsiques de la vida diària

resid-llar-pblica-sant-boi

resid-llar-pblica-sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, van inaugurar dimarts passat 11 de febrer el primer llar residència pública de Sant Boi per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Moret va recordar que aquesta llar «cobreix una necessitat que s’incorpora al bon nombre de recursos que disposa Sant Boi dedicats a les persones amb discapacitats». Per la seva part, el conseller Chakir el Homrani va comentar que «serveis com aquest ajuden a millorar la vida de les persones i aconseguir una societat més cohesionada».

El llar residència és un servei d’acollida residencial substitutori de la llar i d’assistència a les activitats bàsiques de la vida diària destinat a persones amb discapacitat intel·lectual que necessiten diferents tipus de recolzament.

A càrrec de Saura

Vuit persones amb discapacitat intel·lectual viuen a la llar residència de Sant Boi des del mes de setembre passat. El funcionament del servei està concertat per l’Ajuntament i el Departament de Treball, Afers Socials i Families de la Generalitat de Catalunya mitjançant un conveni. L’administració local aporta el local i gestiona el servei, mentre que la Generalitat assumeix el finançament. L’empresa Suara s’ocupa de l’atenció a les persones residents.

Notícies relacionades

Altres recursos existents a Sant Boi dirigits a les persones amb discapacitat intel·lectual són el Centre Ocupacional Sant Jordi (al Parc Sanitari Sant Joan de Déu), la residència Los Sauces (especialitzada en l’atenció a la pluridiscapacitat), el Servei Prelaboral municipal, la Fundació Fundació Cassià Just, INTEC Serveis, Ilunion Bugaderia, SERTEL o Igualssom.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA