GEGANTS I CAPGROSSOS

15 centres educatius de Sant Boi participen en el projecte 'Una escola gegant'

Sant Boi, Ciutat Gegantera 2020, prepara una gran trobada de grups per al mes de maig

gegants

gegants / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

15 escoles de Sant Boi participen des d’aquest mes de gener en el projecte ‘Una escola gegant’, un contacte amb el món dels gegants. La ciutat serà durant tot aquest any la capital dels gegants de Catalunya.

Les escoles locals tindran un paper rellevant en els actes de Ciutat Gegantera 2020, organitzats pels Gegants de Casablanca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi i de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. La trobada central de grups de Catalunya tindrà lloc al municipi del Baix Llobregat entre el 8 i el 10 de maig.

El projecte ‘Una escola gegant’ porta a les aules de les escoles públiques i concertades de la ciutat materials de treball perquè l’alumnat conegui el món dels gegants i tots els aspectes que envolten la celebració de la Ciutat Gegantera 2020.

Les activitats a les aules

En Educació Infantil (de P3 a P5) es treballa amb una maleta pedagògica que inclou: figures de cartó pedra dels Gegants de Casablanca (Manel, Blanca i Pitu), figures de goma dels gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, una guia dels gegants de Catalunya, 100 gegants per acolorir i contes protagonitzats també per gegants, entre altres materials.

Primària, l’alumnat treballa amb un dossier educatiu sobre el món dels gegants i prepara per al mes de maig una gran trobada col·lectiva en què es construirà un trencaclosques gegant. Cada escola elaborarà una peça i la unió de totes elles dibuixarà el logotip de l’esdeveniment.

Notícies relacionades

A més, uns tallers impartits durant la tardor passada a mig centenar de mestres dels centres educatius locals permetran que cada escola de Sant Boi tingui el seu propi capgròs.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Nens Ajuntaments