TORNADA A L'ANTIGA ROMA

Sant Boi viatja a l'època romana de la mà d'actors locals

Una dotzena de joves de la ciutat protagonitzen l'obra 'La visita de l'emperador', que s'estrena aquest dijous a les Termes Romanes

34870556860 0101dbbfa5 c

34870556860 0101dbbfa5 c

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les Termes Romanes de Sant Boi seran aquest dijous escenari de la presentació de l’espectacle ‘La visita de l’emperador’,una obra de teatre ambientada en l’època romana protagonitzada per una dotzena de joves de la ciutat, seleccionat per mitjà d’un càsting d’actors i actrius locals. 

La producció, amb segell 100% santboià, està basada en un text de l’actor i dramaturg Miquel Murga i dirigda pel també local Roger Cantos, i pretén, a més de fomentar les arts escèniques i les produccions artístiques locals, donar difusió al patrimoni històric de Sant Boi.

La màgia del teatre permetrà al públic viatjar en el temps fins a l’època de la Roma clàssica i imaginar com era la ciutat en aquella època, a través d’una relat que mostra el moment en què l’emperador romà anuncia la seva visita a les termes de Can Bolius i els veïns de Cornelius –origen de la rivalitat amb Cornellà, a l’altre costat del riu Llobregat– intenten guanyar-se els favors de l’il·lustre visitant construint unes termes millors.

És llavors quan un grup d’esclaus, capitanejats per Germanus i Primitiva, es disposen a iniciar un tràfic d’informació per guanyar la batalla. El relat s’organitza a través de petites històries ambientades al segle II, i posa el focus en les relacions humanes i de negoci que es feien a les termes.

Notícies relacionades

L’espectacle es podrà veure durant quatre dies seguits a les Termes Romanes de Sant Boi, declarades Bé d’Interès Nacional per la Generalitat l’any 2017 i un dels principals atractius històrics de la ciutat.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Teatre